10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Popas aniversar

Traim clipe de mare insemnatate in viata noastra de olteni, de marturisitori ai dreptei credinte, clipe de bucurie pentru noi toti, clerici si mireni ai acestor meleaguri oltenesti binecuvintate de Dumnezeu, dindu-i multumire pentru scurgerea unui an de la hirotonia in arhiereu a Preasfintitului Episcop GURIE.

Avem tot dreptul sa ne bucuram de acest event pentru ca i-am auzit cuvintul cald si fratesc, imbratisarea calda pe care o face la tot pasul si de aceea toate aceste fapte au facut ca in sufletul nostru sa se aseze acea scumpatate de intelegere, de dragoste si pretuire pentru personalitatea Preasfintiei Sale.

Psihologia Preasfintiei Sale ne bucura intrucit vadeste o pasiune curata, cu un stil de activitate care inalta pe om si-l face vrednic de pretuirea si respectul altora, dupa cuvintul psalmistului care zice: „Cit este de bine si cit e de frumos sa fie fratii impreuna“.

Viata de episcop nu este scutita de obstacole, de suferinta, dar orice suferinta aduce purificarea sufleteasca si intarire in necazuri si ispite… intru rabdare veti dobindi sufletele voastre – suferinta fiind in final o cruce care ajuta la dobindirea virtutilor.

Cu aceste incredintari si nadejdi, va felicitam calduros pentru inalta treapta la care voia lui Dumnezeu v-a inaltat pe scara slujirii arhieresti si va dorim sa fiti la inaltimea CELUI care v-a pretuit de tinar, spre a fi de folos Bisericii strabune si patriei noastre dragi.

Asa sa va ajute Dumnezeu!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS