Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Finantistii mehedinteni au depasit planul de incasari

Directia de Finante Publice Mehedinti a depasit in primul semestru al anului sarcina de incasari, cu peste opt miliarde de lei, fiind virate la buget aproximativ 379 de miliarde de lei. Rambursarile de TVA au depasit 28 de miliarde de lei si au fost inregistrate primele incasari, pentru recuperarea arieratelor de la societatile care au obtinut inlesniri din partea statului, in valoare de 2,9 miliarde de lei. Directia de control si Garda Financiara si-au intensificat controalele pentru combaterea evaziunii fiscale in rindul agentilor economici, fiind aplicate amenzi in valoare de 10,5 miliarde de lei.

(F.L.)

Numarul cumparatorilor de locuinte prin CEC Tirgu Jiu este in crestere

La sucursala CEC Tirgu Jiu au fost acordate pina in prezent 708 credite pentru cumpararea de locuinte. Numarul solicitantilor de astfel de imprumuturi este in continua crestere, a apreciat conducerea unitatii: „Oferta este avantajoasa. Dobinda este de 32%, iar durata creditului este de pina la 20 de ani. Clientii trebuie sa indeplineasca insa niste conditii: sa realizeze venituri in asa fel incit venitul net al familiei sa fie dublu fata de rata si dobinda, in prima luna. Sint necesari doi giranti care sa realizeze venituri in aceleasi conditii cu titularul contractului, iar garantarea creditului sa se faca, fie cu locuinta cumparata, fie cu o alta locuinta“, a declarat directorul tehnic al CEC Tirgu Jiu, Daniel Barbuceanu.

(M.C.H.)

Inspectorii de munca au aplicat amenzi de 120 de milioane de lei

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Mehedinti au controlat, in noaptea de 24 spre 25 iulie, patru angajatori din Drobeta Turnu Severin, pentru a verifica modul de respectare a legislatiei muncii, in general, si incheierea contractelor legale de munca pentru angajati, in special. Cu aceasta ocazie, inspectorii au depistat zece persoane fara forme legale de angajare. Sanctiunile aplicate in urma controalelor efectuate s-au ridicat la 120 de milioane de lei. „Angajatorii au obligatia sa incheie contractul de munca, inca din prima zi de angajare, iar in termen de 20 de zile sa il inregistreze la Directia de Munca. Intilnim in continuare angajatori care spun ca au salariati de numai doua, trei zile“, a spus Octavian Martuica, inspector de munca la ITM Mehedinti. Controlul a fost efectuat impreuna cu cadrele Detasamentului Politiei pentru Interventie Rapida.

(D.L.)

Exit mobile version