13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri diverse

La SC HIDROELECTRICA vor fi externalizati 100 de salariati

Sucursala SC HIDROELECTRICA SA Tirgu Jiu va externaliza aproximativ 100 de angajati. In prima sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor se va discuta externalizarea serviciului de reparatii, care va deveni societate comerciala si va avea un sediu separat: „Nu vor avea loc disponibilizari de personal. HIDROELECTRICA isi continua programul de restructurare prin externalizarea unor servicii“, a declarat subprefectul Eugen Vilceanu.

(M.C.H.)

Fara gunoi in statiile de taximetre

Autoritatile locale craiovene s-au hotarit sa modernizeze statiile de taximetre din oras, dotindu-le cu cosuri de gunoi. In cazul in care recipientele vor fi utilizate, zonele respective ar putea stirni pina si invidia ecologistilor. Si pentru ca nici un muc de tigara aruncat la intimplare sa nu strice „obrazul“ asfaltului, in fiecare statie se vor gasi doua-trei cosuri de gunoi. Ovidiu Vanghelie, seful Serviciului de Gospodarire Comunala din cadrul primariei, spune ca in prezent, in Craiova, exista 30 de amplasamente destinate activitatii de taximetrie.

(C.C.)

Doua fintini publice din Severin nu au apa potabila

Specialistii de la Departamentul de Igiena Mediului, de la Directia de Sanatate Publica Mehedinti, au efectuat controale la fintinile publice din municipiul Drobeta Turnu Severin si din judet. In urma analizelor efectuate, s-a constatat ca apa din fintinile publice de pe strada Walter Maracineanu si de pe Calea Tirgu Jiului, ambele din Drobeta Turnu Severin, nu este potabila. Directia de Sanatate Publica a inaintat o adresa catre Primaria Drobeta Turnu Severin, prin care s-au solicitat masuri de dezinfectie, precum si amplasarea unor placute, pentru instiintarea populatiei. Posibilitatile financiare reduse nu le permit inspectorilor sa efectueze multe deplasari in judet. Pentru prelevarea probelor de apa din fintini se percepe o taxa de 400.000 de lei.

(D.L.)

Ajutoare din Irlanda – numai cu avizul OJPC Gorj

Trei tiruri cu ajutoare constind in imbracaminte au sosit in vama din Tirgu Jiu. Acestea au fost aduse de o fundatie din Irlanda, care le va imparti batrinilor din cele doua camine din judet, precum si copiilor din centrele de plasament. „Cunosteam destinatia celor trei camioane si nu le-am permis sa plece din vama pina nu au fost verificate. Fara avizul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj, nu va ajunge nimic la copii si la batrini. La inceput, irlandezii au cam facut nazuri, insa au acceptat. Spre deosebire de ultima data, acum nu am gasit alimente. Oricum, pe caldura asta nu rezista nimic“, a spus seful OJPC Gorj, Ion Tudor.

(E.M.)

Scriitori romani premiati in Iugoslavia

Editia a IX-a a Festivalului International de Poezie din Uzdin – Iugoslavia s-a desfasurat in zilele de 19 si 20 iulie. La manifestare au participat scriitori din Iugoslavia, Romania si Republica Moldova. Lansarile de carte si inaugurarea unei expozitii de pictura naiva au fost insotite de un recital de versuri din poezia lui Adrian Paunescu, prezent la festival cu cenaclul „Totusi iubirea“. Unor scriitori romani li s-a decernat titlul de cetatean de onoare al localitatii, iar laureatul festivalului a fost poetul Adrian Paunescu.

(D.L.)

40 de posturi din invatamint scoase la concurs au ramas neocupate

Nici un candidat din judetul Gorj care a sustinut examen pentru titularizare nu a fost admis la matematica si geografie. Cu toate ca au fost scoase la concurs 40 de locuri, nimeni nu a fost in stare sa ia nota necesara ocuparii postului. Note sub sapte au fost obtinute si la educatie fizica, doar un candidat luind nota necesara ocuparii unei catedre. Acelasi lucru s-a intimplat si la fizica, la istorie si informatica.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS