16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu ramas locuri libere la liceu

Au ramas locuri libere la liceu

6.316 candidati declarati admisi la liceu, 246 respinsi si 2.198 de locuri neocupate in invatamintul liceal si profesional, din care 19 la liceu – acestea sint rezultatele admiterii computerizate in liceele si scolile profesionale doljene

Repartizarea computerizata de saptamina trecuta la licee si scoli profesionale nu a fost lipsita de surprize in judetul Dolj. Cea mai mare tine de neocuparea a 19 locuri la liceu – ce-i drept, invatamint seral – la Grupul Scolar Industrial de Constructii Cai Ferate, in conditiile in care 246 de candidati au fost declarati respinsi.

O alta surpriza, placuta, o reprezinta faptul ca Doljul ocupa locul al saselea pe tara intr-un clasament al ultimei medii de intrare la liceu: ultimul admis la specializarea matematica-informatica a Colegiului National „Fratii Buzesti“ din Craiova a avut media 9,29.

Respinsi cu medii peste 8, dar si admisi cu medii apropiate de 5

Media ultimului admis la liceu a fost 5,17 – la Grupul Scolar CFR Craiova, invatamint seral, unde nici nu s-au completat toate locurile. La invatamint de zi, ultimul admis la liceu a avut 6,03 – la Grupul Scolar Industrial „C.S. Nicolaescu Plopsor“ din Plenita. In Craiova, media ultimului admis la liceu cursuri de zi a fost 6,61 – la Grupul Scolar de Constructii Civile.

La cealalta extrema se afla insa candidatii declarati respinsi, in ciuda unor medii foarte mari. Primul pe lista picatilor este Alin Daniel Somicu, din Tirnaveni – Mures, care si-a incercat fara succes norocul la un liceu craiovean, in ciuda mediei sale de… 8,24. Acelasi ghinion l-au avut Maria Stefania Motorga, din Tulburea – Olt, cu media 8,00, dar si craioveanca Cristina Nistorescu, in ciuda mediei sale de 7,94. 22 de candidati au picat cu medii peste 7. Insuccesul lor a fost cauzat de numarul mic de optiuni inscrise.

O noua repartizare la sfirsitul saptaminii

Ministerul Educatiei si Cercetarii le-a oferit o noua sansa absolventilor de gimnaziu care au promovat examenul de capacitate, dar au fost declarati respinsi ori nu s-au inscris la repartizarea computerizata de saptamina trecuta. La sfirsitul acestei saptamini, pe 27 iulie, va avea loc o noua repartizare computerizata pe locurile ramase libere la licee si scoli profesionale. In acest sens, candidatii trebuie sa completeze si sa depuna fisele de optiuni pina miine, datele continute in aceste fise urmind sa fie introduse in calculator si transmise la Centrul National de Admitere pina vineri. Rezultatele vor putea fi cunoscute chiar simbata, urmind sa fie afisate atit la sediul ISJ Dolj, cit si la unitatile de invatamint absolvite de candidati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS