12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii au combustibil pentru iarna

Severinenii au combustibil pentru iarna

ROMAG TERMO nu mai are unde depozita stocurile de carbune

Termocentrala ROMAG Drobeta Turnu Severin, furnizorul de energie termica pentru municipiu, desfasoara in aceasta perioada reparatii la agregatele de baza, care vor fi functionale la inceputul lunii septembrie.

De asemenea, sint efectuate o serie de revizii la reteaua de furnizare a agentului termic, catre punctele termice administrate de Regia Autonoma LOTUS. Potrivit directorului Adrian Dobjeanschi, in prezent, termocentrala are asigurate stocurile de carbune si pacura necesare pentru aceasta iarna. La cele 27.000 de tone de pacura depozitate in prezent in termocentrala, se adauga alte 7.000 de tone care urmeaza sa fie achizitionate de la rafinaria ARPECHIM Pitesi. Stocul de carbune se ridica la 500.000 de tone, o cantitate care depaseste capacitatile de depozitare ale termocentralei.

„Avem carbune si nu avem spatiu sa-l depozitam. Am fi putut avea si mai mult, dar carbunele se depreciaza daca nu este consumat in decurs de un an, astfel ca, pe masura ce folosim o anumita cantitate, aceasta este inlocuita“, a spus Adrian Dobjeanschi, directorul ROMAG TERMO. La aceasta data, termocentrala are de incasat de la Regia Autonoma LOTUS Drobeta Turnu Severin aproximativ 195 de miliarde de lei, reprezentind contravaloarea agentului termic furnizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS