10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBaraje de crengi pe strazile Craiovei

Baraje de crengi pe strazile Craiovei

N-a fost furtuna, dar pe strazile Craiovei, ici si colo, au inceput sa cada ba un plop, ba o creanga cit strada de lata. In zona Fabricii de confectii, pe strada Amaradiei si prin zonele mai retrase dintre blocuri, de citeva zile, ploua cu… crengi! Trecatorii se uita mirati, ocolesc cu grija gramada de lemne, se intreaba vag ce le-o fi venit unora sa lase pomii golasi si ramurile risipite pe strada. Doar cite un sofer nervos ca nu mai are unde opri masina sau ca trebuie sa schimbe sensul de circulatie le mai adreseaza „vorbe de bine“ celor care „n-au de lucru“.

„Treaba e asta, domnule?! Nu zice nimeni, or fi fost crengi uscate sau incurcau cablurile electrice, dar, daca tot le taie, de ce nu le string? Asa ne-am invatat, sa facem treaba pe jumatate; unii vin cu toporu’, altii pe urma cu tractoru’ si nimic nu iese ca lumea! De trei zile stau crengile aci, in mijlocul drumului, si nimeni nu face nimic, doar… zice!“, spunea indignat Alexandru Enachescu, om „batrin si bolnav, ca altfel stringeam eu crengile alea!“.

In municipiu, de amenjarea teritoriala se ocupa servicii specializate din cadrul autoritatilor locale; echipele de taietori nu actioneaza insa una fara stirea celorlalte si, mai ales, fara aprobarea unui… sef!

„Din cite stiu eu, zilele astea am avut taieri numai in zona Fabricii de confectii, unde erau niste plopi uscati si care puteau sa cada oricind. In rest… poate or fi actionat cei de la RAADPFL (Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ)“, a spus Ovidiu Vanghelie, sef Serviciu Gospodarie Comunala din cadrul Primariei Craiova.

Specialistii de la RAADPFL insa… taiasera crengi in alte zone, de unde le mai si strinsesera. Pina la urma, „taietorii“ din zona strazii Amaradia au ramas cam… ai nimanui. E drept ca, daca sint prinsi, sint buni de plata: contravaloarea mesei lemnoase, a cheltuielilor ocazionate de „ancheta“ si, in plus, o amenda deloc neglijabila. Numai ca, asa cum se intimpla frecvent, pina pui mina pe „infractor“… cad toate uscaturile!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS