16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii nu mai beneficiaza decit de apa rece

Severinenii nu mai beneficiaza decit de apa rece

Severinenii nu mai beneficiaza de ieri de apa calda, deoarece Regia Autonoma LOTUS Drobeta Turnu Severin efectueaza reparatii si revizii pe intregul sistem de termoficare. Masura vine insa si in sprijinul populatiei, care are datorii de zeci de miliarde de lei, pentru apa calda furnizata. Datoria asociatiilor de locatari-proprietari catre Regia Autonoma LOTUS se ridica, in prezent, la peste 95 de miliarde de lei. Desi suma este foarte mare, se pare ca modalitatile de recuperare a acestor datorii propuse de societate nu sint agreate de asociatiile de locatari-proprietari.

Din cele aproximativ 50 de asociatii cu care distribuitorul de agent termic a discutat si le-a propus incasarea directa a banilor de la beneficiari, nici una nu a finalizat negocierile prin incheierea unui contract. La ultima intilnire, dintre reprezentantii primariei, regiei de termoficare, asociatiilor de locatari, s-a propus ca unitatile bugetare sa opreasca pe statele de plata ale salariatilor sumele datorate de locatari catre societatea LOTUS. Producatorul de energie termica, ROMAG TERMO, are de primit din partea regiei LOTUS aproximativ 192 de miliarde de lei. Furnizarea apei calde se va relua pe 26 iulie.

„Nu avem nici o asociatie de locatari debransata!“

Pentru a preveni aparitia unor boli, in aceste zile in care temperaturile in municipiu se apropie de 40 de grade Celsius, conducerea societatii de apa canal SECOM SA Drobeta Turnu Severin a hotarit ca toti severinenii sa beneficieze de apa potabila, desi datoriile acestora sint de aproximativ opt miliarde de lei.

„Nu-i putem lasa pe oameni fara apa rece, in perioada aceasta de canicula, dar speram sa inteleaga ca este mai bine sa-si plateasca din datoria catre noi. In prezent, nu avem nici o asociatie de locatari debransata“, a spus Iulian Berciu, directorul SECOM SA. Din cauza secetei prelungite si a temperaturilor ridicate care se inregistreaza, exista pericolul ca intreaga vegetatie din parcuri sa se usuce, astfel ca reprezentantii municipalitatii le-au recomandat si cetatenilor sa stropeasca zonele verzi si vegetatia din jurul blocurilor. In mai multe localitati din sudul judetului, fintinile au secat, iar mai multe sate au probleme cu apa potabila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS