16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajatii din Gorj sint hidratati asa cum prevede legea

Angajatii din Gorj sint hidratati asa cum prevede legea

Controalele Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Gorj, privind conditiile in care lucreaza angajatii pe perioada caniculei, au scos in evidenta faptul ca toate societatile verificate au respectat legislatia in vigoare si au asigurat conditii optime de munca.

Inspectorii de munca spun ca nu au primit nici o reclamatie de la angajatii din societatile gorjene privind acest aspect. „Am controlat in special societatile mari, cu sute si mii de angajati, si am constatat ca oamenii au primit zilnic doi litri de apa.

Despre intreruperea programului sau aer conditionat nu s-a pus problema pentru ca nu a fost chiar atit de cald. Sint convins ca, daca nu s-ar fi respectat aceste conditii, sindicatele ar fi facut scandal“, a spus Vasile Siiu, inspector sef adjunct la ITM Gorj.

Presedintele Uniunii Sindicatelor din Gorj, Constantin Retezeanu, a spus ca nu a primit nici o sesizare privind conditiile in care lucreaza angajatii pe perioada caniculei.

Acesta a precizat insa ca acest lucru nu inseamna ca legea a si fost respectata: „Sint convins ca nu toti patronii ofera conditiile pe care le prevede legea, dar oamenii nu reclama pentru ca se tem sa nu fie dati afara. Muncesc in orice conditii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS