24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

O subfiliala a CEC Tirgu Jiu va functiona in sediul Partidei Romilor Gorj

Intre primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, si presedintele Partidei Romilor (PR) Gorj, Nelu Pavel, s-a iscat zilele trecute un scandal pentru ca sediul PR urmeaza sa fie impartit. Situat in cartierul Debarcader, sediul PR Gorj are o suprafata de 75 de metri patrati, din care 30 de metri patrati vor fi inchiriati de catre primarie sucursalei CEC Tirgu Jiu: „Sint nemultumit de aceasta hotarire pentru ca la sediul Partidei Romilor vor avea loc mai multe simpozioane la care vor participa zeci de oameni si nu o sa fie prea mult loc. Am avut intirzieri la plata chiriei, dar am platit suma restanta, vreo patru milioane de lei, saptamina trecuta“, a declarat Nelu Pavel.

(M.C.H.)

Pensionarii mehedinteni se inghesuie la bilete pentru tratament

Casa de Pensii Mehedinti le-a distribuit pensionarilor si salariatilor din judet, pina in acest moment, aproximativ 3000 de bilete de tratament, care au acoperit integral solicitarile asiguratilor. Pentru luna iulie, solicitarile depasesc cu mult posibilitatile de a oferi bilete, peste 1.000 de cereri ale pensionarilor mehedinteni asteptind sa fie rezolvate. Cererile se primesc intre 1 si 15 ale lunii, pentru luna urmatoare, iar repartitiile se fac inainte de inceperea seriilor. Majoritatea solicitarilor din partea pensionarilor sint in localitati balneare.

(D.L.)

Dunarea nu prezinta depasiri ale concentratiilor maxime admise

Laboratorul de analize fizico-chimice, biologice si bacteriologice din cadrul Companiei Nationale Apele Romane – Mehedinti a prevalat in luna iunie 144 de probe de apa. Pe sectiunea lacurilor Portile de Fier I si Portile de Fier II, au fost efectuate sapte analize fizico-chimice si alte sapte analize biologice si bacteriologice. La mijlocul lunii iunie a existat o avertizare din Iugoslavia, care specifica faptul ca Dunarea era poluata cu suspensii produse de o avarie la digul iazului de steril de la Centrala termica Kostalac. Reprezentantii Serviciului de Gospodarire a Apelor Turnu Severin au efectuat o serie de analize in zona, care au demonstrat ca Dunarea nu prezenta depasiri ale concentratiilor maxime admise.

(D.L.)

Compartiment de informare si relatii publice la Parchetul Gorj

In cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj a fost infiintat un compartiment de informare si relatii publice. Acesta va fi condus de Jeana Cosmulescu, care este si noul purtator de cuvint al Parchetului, si va mai cuprinde trei persoane. De asemenea, la fiecare Parchet din judet a fost desemnata o persoana care sa ofere relatii presei si publicului. La Motru, de relatiile cu presa se va ocupa procurorul Andrei Baican, la Carbunesti, procurorul Cristian Cirstea, la Novaci, procurorul Mirel Radescu, iar la Parchetul de pe linga Tribunalul Tirgu Jiu a fost desemnat sa ofere relatii despre activitatea institutiei procurorul Gheorghe Pestisanu.

(E.M.)

Perle la examenul de bacalaureat

Ca in fiecare an, profesorii examinatori s-au obisnuit sa depisteze, in lucrarile absolventilor de liceu, perle de tot felul, care provoaca atit risul, cit si dezamagirea in ceea ce priveste pregatirea elevilor. Proba de Limba si literatura romana este cea care aduce cele mai multe astfel de surprize. Una din cerintele examenului din acest an a fost aceea ca elevii sa redacteze o scrisoare destinata unui frate aflat in armata. Unul din absolventii de liceu din Tirgu Jiu a scris: „Te informez ca te-a parasit prietena, dar lasa, ca gasesti tu una mai buna“, si-a incurajat elevul fratele imaginar. „Mi s-a parut hazlie aceasta scrisoare. Fata de anii precedenti, parca am gasit totusi mai putine perle, cel putin in lucrarile pe care le-am corectat eu“, a spus Flori Ciontescu, profesoara de limba romana. La proba orala a aceluiasi examen, elevii au mai confundat personajele literare cu profesorii din scoala.

(C.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS