8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa iarna, incalzirea ii va arde la buzunare pe severineni

La iarna, incalzirea ii va arde la buzunare pe severineni

Severinenii vor plati la iarna, pentru incalzirea unui apartament de doua camere, aproximativ doua milioane de lei, dupa cresterea pretului la gigacalorie, de la 600.000 de lei la 800.000 de lei. La pretul de producere al energiei termice livrate catre punctele termice de ROMAG TERMO, furnizorul secundar – Regia Autonoma LOTUS – adauga 125.000 de lei.

Cresterea tarifelor va duce si la marirea datoriilor pe care populatia le are in prezent catre societatea LOTUS si care se ridica la peste 85 de miliarde de lei. La rindul sau, regia are de platit catre Termocentrala de la Halinga aproximativ 195 de miliarde de lei.

Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Zimtea, in prezent, necesarul de carbune pentru iarna este asigurat in proportie de aproximativ 70%.

RA LOTUS a demarat, in aceasta perioada, activitatea de revizii si reparatii atit la retea, cit si la punctele termice pe care le administreaza. In perioada 1-19 iulie, severinenii arondati la punctele termice 30, 31, 32, 35, 36, 62, din zona cinematografului Flacara, nu beneficiaza de apa calda.

De joi si pina pe 19 iulie, nici locatarii care apartin de punctul termic 29 nu vor avea apa calda, pentru ca, in perioada 8 iulie-19 iulie, furnizarea apei calde sa fie sistata in intreg municipiul Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS