17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinematograful Dacia din Tirgu Jiu va fi transformat in discoteca

Cinematograful Dacia din Tirgu Jiu va fi transformat in discoteca

„Daca avem si doi spectatori, nu sintem in pierdere!“

Starea de faliment in care se gasesc cele doua cinematografe din Tirgu Jiu i-a determinat pe cei care se ocupa de buna functionare a acestor unitati sa le gaseasca alta folosinta. Conditiile oferite in salile de spectacole, poate si pretul biletelor, dar si alte posibilitati de petrecere a timpului liber, i-au indepartat pe spectatori de cele doua cinematografe din municipiu. De altfel, in judetul Gorj nu mai functioneaza decit doua cinematografe: cel din Motru si Cinematograful Victoria din Tirgu Jiu. Daca la Motru o societate privata a preluat cinematograful si l-a facut rentabil, la Tirgu Jiu, Cinematograful Dacia a fost inchis acum zece luni. Pina in prezent, directia care coordoneaza cinematografele din judet a organizat patru licitatii pentru inchirierea spatiului inchis, insa nimeni nu s-a aratat interesat, cu exceptia firmei din Motru.

„Avem certitudinea ca vor prelua aceasta sala din Tirgu Jiu. Ne-au cerut insa acordul sa o transforme in discoteca si noi am acceptat. Alta solutie nu este, mai ales ca, daca mai asteptam, cladirea va continua sa se degradeze si vom ajunge in situatia de a privi cum ploua prin acoperis“, a spus Ion Dutica, director-coordonator al cinematografelor din Gorj.

De zece ani nu s-a efectuat nici o reparatie capitala

Nimeni nu mai doreste sa isi piarda timpul intr-o sala de cinematograf, astfel ca discoteca va lua locul proiectiilor de filme. Cei de la Motru s-au obligat sa refaca acoperisul, interiorul si grupul sanitar, insa nu au dorit sa pastreze destinatia initiala a salii care masoara aproximativ 700 de metri patrati si are 500 de locuri. Daca Dacia se va transforma in discoteca, Victoria, cu 400 de locuri, inca mai functioneaza, numarul spectatorilor la fiecare proiectie variind intre 2 si 70 de persoane.

„Daca avem si doi spectatori, nu sintem in pierdere! Un spectacol cu doi oameni este un spectacol rentabil. Nu as putea vorbi de o medie a spectatorilor la fiecare proiectie, insa Cinematograful Victoria nu merge in pierdere. Aceasta unitate are 43 de ani vechime si ultima data cind a fost zugravit, a fost acum cinci ani“, a mai spus Ion Dutica. Pentru ca spectatorii sint putini, s-a renuntat si la reducerile la bilete. Singura reducere care se aplica este de 5.000 de lei, la primul spectacol, dintr-un pret initial de 25.000 de lei. In prezent, singurul cinematograf din municipiu mai are doar trei angajati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS