14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCosuri de baschet pentru copiii din carucioarele cu rotile

Cosuri de baschet pentru copiii din carucioarele cu rotile

La Caminul-spital Bilteni – Gorj sint internati in prezent 84 de copii cu handicap sever si profund. Din cauza handicapurilor de care sufera, majoritatea acestora sint ajutati sa se imbrace, sa manince sau sa se deplaseze.

Chiar daca problemele lor de sanatate sint extrem de grave, in aceasta vara aproximativ 20 dintre copiii de la Bilteni vor fi invatati sa se joace. Este vorba despre minori care, cu toate ca isi petrec aproape tot timpul intr-un scaun cu rotile, vor avea ocazia sa arunce mingea la cos, jucind baschet cu citiva dintre angajatii unitatii:

„In curtea spitalului vom monta cosuri pentru mingi, la un nivel accesibil pentru cei care nu merg. Incercam poate imposibilul, dar trebuie sa le aducem un pic de bucurie. Vor asculta muzica si vor incerca sa arunce cu mingea“, a declarat directorul adjunct al Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului, Gheorghe Milosteanu.

Din luna decembrie a acestui an, minorii vor trai separat de adultii cu handicap care mai sint internati la Bilteni. Acestia vor fi transferati intr-un alt sediu special construit pentru ei, in municipiul Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS