11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSabotaj sau rea-intentie?

Sabotaj sau rea-intentie?

Locuitorii unei strazi din Drobeta Turnu Severin au blocat calea de acces spre viitorul cimitir

Cimitirul ortodox din cartierul severinean Crihala va fi dat in folosinta in luna septembrie, atunci cind va incepe si concesionarea locurilor de veci. Municipalitatea intimpina insa probleme in aceasta perioada cu amenajarea drumurilor de acces. Intrarea in viitorul cimitir, dinspre strada Walter Maracineanu, este mult ingreunata de ocuparea abuziva, de catre locuitorii din zona, a unei suprafete de drum de citiva metri.

„Daca nu vor intelege sa deblocheze drumul, va trebui sa intervenim noi si sa realizam o cale de acces spre cimitir“, a spus Ilie Pisoi, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin. Un alt drum de acces va fi amenajat in prelungirea strazii Crisan, pe linga padurea Crihala. In prezent, in cimitirul ortodox central nu mai exista locuri decit intr-o zona in care se produc inundatii, in zilele cu precipitatii, astfel ca tot mai multe familii au solicitat deja concesionarea unor locuri de veci in viitorul cimitir din Crihala.

Locuitorii de pe strada Walter Maracineanu nu sint insa prea incintati de amenajarea unui nou cimitir, in imediata lor vecinatate, astfel ca graba municipalitatii de a da in folosinta locurile de veci nu este privita cu prea mare bunavointa.

„Si asa, asta era o zona marginasa, unde nici o oficialitate locala nu prea calca niciodata, dar din toamna, daca ne mai procopsim si cu un cimitir linga noi, chiar ca nu ne prea place ideea. Numai cind ne gindim ca la citeva sute de metri de noi vom avea zeci de morminte mi se ridica parul in cap“, a spus Constantin Ciupagea, de 57 de ani, locuitor al zonei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS