10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Gds va raspunde

Mai aveti putina rabdare!

„Ma numesc Natarau Costica , din satul Natarai, comuna Bulzesti (…) Sotia imi respinge actiunea de divort pe motiv ca nu are barbat de lasat…“

GdS: Domnule Costica Natarau din satul Natarai, am luat la cunostinta situatia dvs. Deoarece scrisoarea nu a fost foarte detaliata, noi nu va putem sfatui decit sa aveti putina rabdare, caci toate casniciile au fost in impas la un moment dat. Spuneati ca sinteti casatorit de 34 de ani si aveti sapte copii. Pai nu credeti ca este pacat sa renuntati la virsta aceasta la tot? In orice caz, problemele va privesc doar pe dvs., asa ca noi va uram mult succes. La final, ne permitem sa va adresam o intrebare la care inca nu am gasit raspunsul – si poate de aceea nu am inteles prea bine sesizarea dvs. Ce inseamna „ce fac eu cu grefutul asta pe nume care incepe cu P“?

(S.S.)

Sa moara si capra vecinei!

Maria Balan, de 88 de ani, din comuna Perisor, ne scrie ca este urmasa de veteran de razboi decorat pentru fapte de vitejie. Daca ar fi fost numai atita ar fi fost bine, numai ca ea reclama pe o alta urmasa de veteren de razboi, Victoria Balan, care, cica, ar incasa pensie necuvenita. Pe citeva pagini, Maria explica faptul ca ar fi auzit ca barbatul Victoriei nu ar fi fost decorat si ca pensia o primeste prin nu stiu ce facaturi ale unui maior de la asociatia cu pricina. Desi mai are putin si o sa dea mina cu Sfintul Petru, Maria cere imperativ sa se verifice toate dosarele vaduvelor de razboi din Perisor pentru ca a auzit ea ca nu toti decedatii soti ar fi fost viteji.

GdS: Daca in pragul celor 90 de ani Maria Balan este roasa de grija celor 470.000 de lei primiti de ruda ei Victoria, atunci s-a dus dracu’ intelepciunea taranului roman. Credem insa, dupa felul cum este redactata scrisoarea, ca biata batrina nu are nici o legatura cu turnatoria ordinara cuprinsa in ea. Daca toti barbatii acestor femei au murit in razboi, iar ele au fost condamnate o viata la vaduvie, mai are importanta daca unii au fost mai viteji decit altii? Mamaie, ar fi bine sa mergeti mai des la preot si sa-i cereti sa va explice ce inseamna pacatul turnatoriei si iubirea aproapelui! Nici dupa 60 de ani, citi au trecut de la razboi, nu v-ati lamurit ca vaduvele celor cazuti pe linia frontului nu sint unele mai vaduve decit altele?

(M.D.)

Sa se faca ordine!

Ionel Tocanu din comuna Birca ne-a scris in numele a 36 de cetateni din comuna, cerind ordine si dreptate in tara. Fiecare din cei 36 de semnatari ai scrisorii are de reclamat ba furtul unui porc, ba furtul unei gaini, ba calcatul in picioare al unui hectar de griu. Toti semnatarii acuza politistii care s-au perindat in comuna din anul 1995 si pina acum ca au stat degeaba si nu au descoperit infractorii si, acolo unde era cazul, hotii. Ionel Tocanu le cere parlamentarilor, presedintelui Romaniei, procurorilor, lui Adrian Paunescu si, in special, d-nei Irina Loghin sa faca dreptate la Birca .

GdS. Speram ca toti cei nominalizati de dumneavoastra sa auda dorinta exprimata si intr-o zi sa descinda la Birca in cautarea disciplinei pierdute.

(M.D.)

Invoca legalitatea, desi nici ea nu are treaba cu legea

Ana Fieraru din Craiova ne-a scris o scrisoare in care relata faptul ca locuieste fara forme legale intr-un camin de nefamilisti din oras si este nemultumita ca in aceeasi camera, la insistentele unuia dintre liderii tiganilor, Tatian, a mai fost cazata o familie. Din cele relatate, se pare ca Ana Fieraru face parte din tabara lui Nazdravan. Tiberius Galiceanu, si el suparat pe Tatian, il acuza pe acesta intr-o scrisoare adresata redactiei de tot felul de matrapazlicuri.

GdS: Pina una-alta, redactia s-a saturat de hira dintre cei doi lideri ai tiganilor care se folosesc de membrii etniei lor pentru a se piri reciproc ori pentru altceva. Era bine pe vremea satrei, cind cel mai puternic era bulibasa in fata caruia nu ciriia nimeni.

(M.D.)

Ursache s-a intins in ceair

Din satul Albesti al comunei Simnicu de Sus ne-a scris Constantin Ristoi, in numele mai multor cetateni, pentru a ne informa ca numitul Ursache Constantin a profitat de neatentia functionarilor primariei si si-a intins curtea peste izlazul (ceairul) satului. Dupa ce a inchis ceairul cu salcii, spune petentul,

s-a pus cu parul pe cetatenii cinstiti care-si pasteau vitele pe locul care-l stiau de izlaz. Violenta lui Ursache a fost molipsitoare pentru ca si sotia acestuia si fiicele sale s-au dedat la tot felul de acte violente pe care cei agresati pretind ca le-au adus la cunostinta primariei, care face ce face si tace.

GdS. Multumim ca ne-ati scris in numele mai multor cetateni, dar, daca ati fost agresati, trebuie, in cel mai rau caz, sa va adresati postului de politie din comuna cu o plingere. Cit despre abuzul pe care pretindeti ca l-a comis Ursache, care a intrat in ceair, reclamati-l inca o data primarului, in scris si cu numar de inregistrare.

(M.D.)

Domnule Cornel Manda, din Craiova, cazul semnalat de dvs. a fost dezbatut pe larg intr-un numar al Gazetei de Sud de luna trecuta. Asa cum s-a mai spus si atunci, tot ce puteti face este sa suportati cheltuielile de separare si montare a unui contor de curent electric individual. Este adevarat, costurile sint destul de mari, insa nimeni nu va plati in locul dvs. chiar daca locuiti intr-un camin de nefamilisti si aveti o situatie materiala precara.

Domnule Ion Ciocan, din Craiova, am depus scrisoarea dvs. la Casa Judeteana de Pensii Dolj si in curind o sa va putem da un raspuns concret la problema ridicata de dvs. Daca sinteti abonat al Gazetei de Sud, nu este nevoie sa va mai trimitem raspunsul prin posta. Urmariti in fiecare zi de joi pagina cititorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS