3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirmele de taximetrie din Severin au majorat tarifele

Firmele de taximetrie din Severin au majorat tarifele

„O sa-mi tin tot timpul masina curata, parfumata in interior, ca sa am clienti…“

Majorarea pretului carburantilor a atras si cresterea tarifelor firmelor de taximetrie din Drobeta Turnu Severin. Incepind de marti, pretul pe kilometru este cuprins intre 5.490 si 5.500 de lei, fata de 3.790 de lei. In fata noilor modificari de preturi, multi dintre severineni vor prefera sa faca mai multa miscare, fara sa mai apeleze la firmele de taximetrie.

„Cheltuim mai putin si mentinem piciorul frumos. Decit sa dau 15.000 de lei pina acasa, mai bine trec prin piata, imi iau un kilogram de fructe si ma duc usor spre casa. E si mai sanatos, si mai economic. Nu stiu, poate altii isi permit sa mai ia un taxi, dar eu nu prea mai cred ca merita. Cred ca si multi soferi vor ramine pe dreapta“, a spus Lucian Tirbaca, de 44 de ani, din Drobeta Turnu Severin.

Taximetristii severineni sint si ei ingrijorati de faptul ca-si vor pierde o parte dintre clienti. „Pretul nu a fost stabilit de noi, ci de patron. Noi nu avem altceva de facut decit sa incercam sa ne atragem clientii prin orice mijloace. Pentru asta, m-am gindit sa-mi tin tot timpul masina curata, sa fie parfumata in interior si totul sa para proaspat si nou. Vom miza pe clientii fideli, pentru ca multi se uita la indicativ si dau comanda pentru tine la dispecerat, daca le-a placut in ce conditii i-ai dus la destinatie“, a spus Romulus Bitlan, de 37 de ani, taximetrist.

Potrivit dispecerelor de la firmele de taximetrie din Drobeta Turnu Severin, din cauza modificarii tarifelor, numarul comenzilor zilnice a scazut aproape la jumatate. „De la aproximativ 300 de apeluri pe zi, acum nu cred ca depasim 100. In prima zi dupa scumpire, apelurile nu au scazut mult, pentru ca nu se stia inca de modificarea de tarife. Asa se intimpla de fiecare data cind se mareste pretul la kilometru, dar se revine la normal, dupa o anumita perioada“, a spus Raluca Diaconeasa, de 26 de ani, dispecera la o companie de taximetre din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS