Acasă Local Gorj Stiri diverse

Stiri diverse

Bebe Tutunaru a primit un spray paralizant din partea politiei

Marius Bebe Tutunaru, mehedinteanul care va pleca pe 8 iulie in cel de-al 15-lea tur al Romaniei pe bicicleta, a primit luni din partea politiei un spray paralizant, cu care sa se apere de posibilele atacuri de pe traseu. La ultimele sale calatorii, ciclistul, de 69 de ani, a avut de infruntat o serie de atacuri din partea unor grupuri de romi. Anul trecut, la Babadag, dupa Bebe Tutunaru s-au luat cinci romi, dar a reusit sa scape de ei, la Recea i-a fost furata plasa cu alimente, iar intr-un an, la Oradea, i-a fost sustrasa bicicleta in timp ce se afla in cladirea consiliului local. „Cu ajutorul acestui spray, cred ca nu o sa mai am probleme, mai ales ca politistii au spus ca acesta poate actiona chiar si de la trei metri“, a spus Bebe Tutunaru. In aceasta vara, el va strabate Romania pe traseul Drobeta Turnu Severin-Baile Herculane-Timisoara-Baile Moneasa-Oradea-Cluj-Satu Mare-Sighetu Marmatiei-Vatra Dornei-Marginea Sucevitei-Radauti-Botosani-Suceava-Iasi-Vaslui-Babadag-Constanta-Urziceni-Ploiesti-Bucuresti-Pitesti-Rimnicu Vilcea-Sibiu-Orastie-Petrosani-Tirgu Jiu-Baia de Arama.

(F.L.)

Prostituata arestata in cazul batrinei ucise la Tirgu Jiu

Maria Scinteie, de 73 de ani, din Tirgu Jiu, a fost legata fedeles si apoi sufocata, in urma cu aproape o saptamina, de catre Petre Marin, de 32 de ani, din Hunedoara, si Gheorghe Tudor, de 29 de ani, din Tirgu Jiu. Dupa ce au omorit-o, cei doi au sustras din apartamentul in care batrina semiparalizata locuia singura 16.000.000 de lei si bijuterii in valoare de 9.000.000 de lei. Cu o parte din bani, cei doi barbati au cumparat 400 de euro, cu care acestia doreau sa fuga din tara. In urma arestarii celor doi si a extinderii cercetarilor, politistii gorjeni au retinut-o si pe Aurora Daraban, de 25 de ani, prostituata din Tirgu Jiu. Aceasta ii cunostea de mai mult timp pe autorii crimei, iar declaratiile date la politie in legatura cu crima sint contradictorii. Aurora Daraban a primit mandat de arestare pentru marturie mincinoasa.

(E.M.)

Hotul a fost prins noaptea cu vaca la pascut

Florea Sercau, de 48 de ani, din comuna Rast, a facut o pasiune pentru o vaca pe care a vazut-o duminica dupa-amiaza pascind pe izlazul comunei Negoi. Atractia a fost atit de puternica, incit barbatul nu s-a putut abtine sa nu plece cu vaca, dupa ce s-a asigurat mai intii ca proprietarul nu era prin preajma. Pe la miezul noptii, in timp ce strabatea drumul spre casa, alaturi de vaca, Florea s-a intilnit cu doi politisti. Intrigati de ora tirzie la care cetateanul isi plimba animalul, l-au luat la intrebari si au aflat toata povestea. Politistii i-au confiscat lui Florea Sercau „marfa“, spre a-i fi restituita proprietarului, iar pe el l-au introdus in arest ca sa-i vina mintea la cap si sa lase vacile in pace.

(S.T.)

Paznic batut

Lucian Cioraia, de 42 de ani, din comuna Studina – Olt, paznic la un teren agricol cultivat cu ceapa apartinind SC AURORA SA, a fost batut in noaptea de 29 spre 30 iunie, in timp ce era la serviciu. La momentul respectiv, acesta tocmai surprinsese mai multi tineri necunoscuti in timp ce furau legume de pe plantatia pazita de el si alti trei colegi. Tinerii hoti au devenit insa agresivi si l-au atacat pe paznicul Lucian Cioraia. Acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis si a fost internat la Spitalul orasenesc Corabia. Luni, 1 iulie, au fost identificati si retinuti agresorii. Acestia sint patru frati din comuna Studina: Frant Copilescu, de 27 de ani, fara antecedente penale, Florian Copilescu, de 18 ani, fara antecedente penale, Eugen Copilescu, de 27 de ani, fara antecedente penale, si Gigel Copilescu, de 23 de ani, recidivist. In acest moment, primii trei sint cercetati in stare de retinere sub acuzatia de tilharie, iar Gigel Copilescu se sustrage cercetarilor. Politistii desfasoara operatiuni pentru retinerea acestuia.

(C.R.)

Exit mobile version