Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Olimpicii primesc o masa gratis

Cei 60 de olimpici gorjeni care au obtinut premii la concursurile nationale din acest an vor participa la o petrecere organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Gorj. Aceasta va avea loc pe 28 iunie, cu prilejul Zilei Invatatorului, la restaurantul hotelului Parc din Tirgu Jiu. „Vom organiza un simpozion cu tema «Problemele si perspectivele invatamintului primar si preprimar», la care vor fi prezenti metodisti si sefi de cercuri. Dupa simpozion, va fi organizata o masa vestiva la care vor participa si cei 60 de olimpici impreuna cu cei 40 de profesori care i-au pregatit. Elevii vor primi si premii in bani. Avem la dispozitie 200 de milioane de lei“, a spus Nicolae Mergea, seful Inspectoratului Scolar Judetean Gorj.

(E.M.)

Inflatie de note mari la bac

1.235 de elevi gorjeni care au participat la proba de Limba si literatura romana au obtinut note intre noua si zece. Doar 124 de elevi au luat note intre 5 si 5,99, restul primind intre sase si opt. La bacalaureatul din acest an participa 2.808 de absolventi, la prima proba absentind 82 de elevi. Mai au in continuare dreptul sa participe la celelalte probe 2.720 de absolventi ai clasei a XII-a.

(E.M.)

Conducerea Centrului „Constantin Brancusi“ a fost demisa

Centrul de Cultura si Arta „Constantin Brancusi“ va functiona intr-o alta formula, au decis consilierii locali ai municipiului Tirgu Jiu. Conducerea acestui Centru a fost demisa dupa mai multe discutii iscate in jurul activitatii sale. Ultimul scandal a fost atunci cind a fost editata, cu ocazia „Zilelor Orasului“, o revista plina de greseli. „Conducerea Centrului a persistat in greseli din etapa in etapa, iar ultima a depasit orice limita. Ne-am facut de ris cu aceasta revista“, a spus primarul Florin Circiumaru. La Centrul „Brancusi“ vor ramine doar trei angajati care vor fi condusi de un coordonator, post care va fi ocupat prin concurs. Ceilalti angajati ai Centrului vor fi redistribuiti in alte servicii ale Primariei Tirgu Jiu.

(C.C.)

Viceprimarul din Ponoarele este si preot cu norma intreaga

Prefectul de Mehedinti, Dan Trancota, se va intilni in perioada urmatoare cu IPS Teofan Savu, Mitropolitul Olteniei, pentru a analiza situatia Parohiei de la Ponoarele. In aceasta localitate, a aparut o problema de incompatibilitate, deoarece actualul viceprimar, care lucreaza cu norma intreaga in aceasta functie, este si preot la biserica din comuna, tot cu norma intreaga. „Vom vedea ce se impune sa facem in acest caz, deoarece nu mi se pare normal ce se intimpla acolo“, a spus prefectul Dan Trancota.

(F.L.)

Angajatii Primariei Tirgu Jiu vor da examen din regulamentul rutier

Angajatii Primariei Tirgu Jiu, care au ca sarcina de serviciu blocarea rotilor autoturismelor parcate ilegal, vor trece in curind prin emotiile unui examen. Ei trebuie sa demonstreze ca au cunostinte rutiere solide si stiu regulile de parcare si stationare a masinilor. Conducerea primariei spune ca a luat aceasta masura pentru a se asigura ca angajatii nu abuzeaza atunci cind e vorba de aplicat amenzi, dar nici nu trec cu vederea unele autoturisme parcate ilegal. Pentru deblocarea rotilor unei masini parcate neregulamentar, proprietarul trebuie sa plateasca la primarie o taxa de 250.000 de lei. Masura aduce zilnic bugetului local aproximativ 5.000.000 de lei.

(C.C.)

PSD Gorj a retras sprijinul politic primarului din Turburea

La manifestarile dedicate implinirii a 500 de ani de la prima atestare documentara a comunei Turburea, primarul localitatii nu a fost prezent. Pentru o asemenea „fapta“, conducerea PSD Gorj i-a retras acestuia sprijinul politic. Mai mult, primarul Teodor Iloiu, in calitate de presedinte al filialei PSD Turburea, a primit, din partea conducerii judetene, solicitarea propriei excluderi din partid. Seful PSD Gorj, Nicolae Mischie, a spus: „El conduce organizatia si tot el convoaca sedintele. Dar daca ma duc eu acolo, eu conduc. Asa ca omul este liber inca de pe acum. Nu am nevoie de 65 de primari, ci de toti primarii seriosi. Nu stiu de ce nu a venit la aceasta importanta manifestare la care au participat oameni de marca, fii ai Gorjului care au venit de la Bucuresti si de la Cluj. Ce act de mare vointa a facut acest primar! Atita poate, atita il duce capul. Vom continua in acelasi mod si cu cei care nu-si platesc cotizatia la timp. O sa ramina oameni in PSD, alesi pe sprinceana“.

(M.C.H.)

Exit mobile version