10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Stiri diverse

Turneul de tenis de la Wimbledon

Andrei Pavel, in turul al treilea

Andrei Pavel s-a calificat ieri in turul al treilea al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, egalindu-si astfel cea mai buna performanta realizata la Internationalele Marii Britanii. Pavel l-a invins in turul al doilea, cu scorul de 3-6, 6-1, 7-6 (7/2), 6-4, pe slovacul Karol Beck, jucator venit din calificari. In urmatoarea faza a competitiei, Pavel va juca impotriva ecuadorianului Nicolas Lapentti, care a trecut in runda secunda, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3, 6-2, de Barry Cowan, din Marea Britanie. Adrian Voinea il va intilni in turul al doilea pe francezul Fabrice Santoro.

(D.B.)

Turneul de tenis de la Eisenach

Victor Hanescu s-a calificat in optimi

Jucatorul roman de tenis Victor Hanescu s-a calificat in optimile de finala ale turneului challenger de la Eisenach (Germania), dotat cu premii in valoare totala de 25.000 de dolari. Hanescu l-a invins in primul tur, cu scorul de 5-7, 7-6 (7/4), 6-1, pe argentinianul Diego Veronelli. Tenismanul roman il va intilni in turul urmator pe germanul Oliver Gross, cap de serie numarul cinci, care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-2, de compatriotul sau Markus Hantschk.

(M.F.)

AJF Dolj schimba sistemul competitional

Sase serii pentru Onoare

Conducerea AJF Dolj intentioneaza ca, din noua editie de campionat, Categoria Onoare sa fie alcatuita din sase serii de cel putin cite sase echipe fiecare. In acest sens, in aceasta perioada AJF a declansat o ampla actiune prin localitatile care nu au echipe de fotbal pentru a-i convinge pe primari sa sprijine infiintarea unor formatii care sa joace in Onoare. Pina in prezent, se pare ca se vor infiinta cel putin 20 de grupari in satele doljene. Campionatul Diviziei D incepe pe 17 august, Elita va debuta pe 25 august, iar Onoarea va porni la drum pe 1 septembrie. In alta ordine de idei, AJF organizeaza duminica, la Ghindeni, Memorialul „Andrei Cornel“, in memoria fotbalistului care a activat la echipa locala Viitorul.

(M.S.)

AJF Gorj a stabilit

Arbitrii pentru Supercupa

La sfirsitul acestei saptamini se va disputa si ultimul meci oficial din acest sezon intre doua formatii din campionatul judetean – Supercupa judetului Gorj. Acesta va fi primul meci de acest gen care se va disputa in Gorj, la initiativa conducerii Asociatiei Judetene de Fotbal. Cele doua formatii care isi vor disputa trofeul sunt campioana judetului Gorj in acest sezon, Mecanica Motru – formatie care a promovat recent in Divizia C, si Minerul Rovinari – echipa care a cistigat faza judeteana a Cupei Romaniei si care pe 10 iulie va juca in faza urmatoare a competitiei cu una dintre divizionarele C gorjene. Comisia Judeteana de Arbitri Gorj a stabilit ieri componenta brigazii de arbitri care va conduce meciul de duminica. Este vorba despre Ilarie Pasarin, Constantin Tuncu si Alin Craciunescu.

(M.P.)

CM de rugbi (tineret)

Romania va intilni selectionata Insulelor Fiji

Echipa nationala de rugbi tineret a Romaniei va intilni miine reprezentativa Insulelor Fiji, intr-o partida contind pentru ocuparea locurilor 11-12 la Cupa Mondiala din Africa de Sud. Selectionata Insulelor Fiji a fost invinsa marti, cu scorul de 25-21 (8-21), de Japonia, intr-un meci pentru locurile 9-12. In aceeasi faza a competitiei, Romania a pierdut, cu scorul de 22-23, in fata Italiei. In urma acestor rezultate, Italia si Japonia vor juca pentru locurile 9-10 ale clasamentului final al Cupei Mondiale, iar Romania si Insulele Fiji isi vor disputa ultimele doua pozitii ale ierarhiei acestei competitii. Romania si Insulele Fiji s-au mai intilnit o data in cadrul editiei din acest an a Cupei Mondiale, rugbystii romani cistigind, cu scorul de 28-26 (11-11), dupa un eseu reusit in ultimul minut de joc.

(D.B.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS