24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci mehedinteni sint internati in spital cu dizenterie

Cinci mehedinteni sint internati in spital cu dizenterie

Alte citeva zeci de cazuri au fost deja tratate la Sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean Mehedinti

O data cu venirea caldurii, isi fac aparitia tot felul de boli, specifice sezonului canicular. Dizenteria este una dintre acestea, facind parte din categoria celor patru boli diareice infectioase, care necesita un tratament cu antibiotice.

La Sectia de boli infecto-contagioase a Spitalului Judetean Mehedinti s-au inregistrat in aceasta perioada citeva zeci de astfel de cazuri. Majoritatea bolnavilor au fost externati, in sectie fiind internati acum cinci pacienti. Dizenteria este o boala infectioasa acuta destul de grava, iar tratamentul acesteia dureaza cel putin cinci zile.

„Dizenteria, ca si hepatita, este o boala a miinilor murdare, fiind cauzata de conditiile de trai precare, in care nu se respecta regulile minime de igiena alimentara si personala. Simptomele caracteristice bolii sint durerile abdominale insotite de febra si scaune frecvente“, a spus medic Marcela Patrascu, sefa Sectiei boli contagioase de la Spitalul Judetean Mehedinti.

Formele clinice ale dizenteriei sint medii (fara complicatii sau modificarea parametrilor metabolici) si severe (cu sindroame meningene, convulsii si cu modificarea parametrilor metabolici).

Tratamentul care se aplica in cazul dizenteriei consta in sterilizarea tractului intestinal, adica indepartarea microbilor prezenti in intestine.

Medicii recomanda respectarea regulilor minime de igiena, iar pentru cei care nu dispun de apa de la retea, testarea apei din fintini cu regularitate si prezentarea la medic la aparitia oricaror semne de boala diareica, precum si respectarea cu strictete a tratamentului.

„Trebuie evitate aglomeratiile, contactul cu mustele, tintarii si alte insecte, care pot transmite bacilul de la un bolnav la altul. Cei care prezinta semnele specifice bolii trebuie sa se prezinte la medicul de familie“, a mai spus medic Marcela Patrascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS