10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri diverse

S-a spinzurat pentru ca l-a parasit nevasta

Un gorjean din Godinesti s-a spinzurat duminica dimineata, fiind suparat ca i-a plecat nevasta de acasa. Simbata seara, Petre Camui, de 56 de ani, a mers la barul din localitate, unde a baut zdravan. Dupa citeva ore s-a intors acasa, spunindu-le celor din bar ca o sa se spinzure, fiindca nu mai suporta sa traiasca fara sotia sa, care l-a parasit in urma cu o luna. Cu toate ca nimeni nu l-a crezut ca o sa isi ia zilele, barbatul s-a spinzurat de un pom aflat in curtea casei sale. Cadavrul a fost transportat la morga Tirgu Jiu, pentru efectuarea necropsiei.

(E.M.)

Bauturi alcoolice fara documente de provenienta

Politistii Serviciului Economic din Drobeta Turnu Severin au depistat, in urma unui control efectuat la societatea comerciala GHILEA CMC COM SRL, de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, bauturi alcoolice, in valoare de 17 milioane de lei, care erau expuse la vinzare, dar pentru care nu existau documente de provenienta si nu erau inregistrate in evidenta. De asemenea, a fost confiscata suma de 1,397 de milioane de lei, nejustificata de barmanul Smada Natalia. Cu ocazia verificarilor, politistii au constatat ca societatea nu dispune de o casa de marcat fiscala, iar Smada Natalia lucreaza fara contract de munca. Cercetarile continua sub aspectul savirsirii infractiunii de evaziune fiscala, urmind a fi sesizate Garda Financiara Mehedinti si Inspectoratul Teritorial de Munca Mehedinti.

(F.L.)

Bisnita cu tigari netimbrate continua

Politistii severineni au depistat, pe linia prevenirii comercializarii ilegale de tigari netimbrate, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, sapte persoane care detineau astfel de produse in vederea valorificarii. Au fost confiscate 164 de pachete de tigari, in valoare de 930.000 de lei si 50 euro. „Printre cei sanctionati, cu cite 150.000 de lei, se numara Spinu Nicolae, Ciobanu Ion, Stefan Costica, Cergan Alsani Marian si Preda Gabriel“, a spus mr. Mihai Ghiocel, de la Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti.

(F.L.)

Agentii economici gorjeni au datorii la buget de peste 181 de miliarde de lei

Inspectorii Directiei Controlului Fiscal Gorj au verificat in luna mai 134 de agenti economici, majoritatea fiind societati cu capital privat. S-a constatat ca restantele de plata a obligatiilor catre bugetul statului s-au ridicat la peste 181 de miliarde de lei. Au fost aplicate amenzi in valoare de peste 39 de miliarde de lei, in care au intrat majorarile si penalitatile. La SC LORFA SRL Motru s-a constatat ca agentul economic a obtinut certificat de investitor in zona defavorizata si nu a virat impozit pe veniturile microintreprinderilor, considerind ca societatea este scutita de plata. Ca atare, inspectorii au stabilit o obligatie suplimentara, in valoare de 26,8 milioane de lei, plus majorarile de intirziere, de 2 milioane de lei. SC FORAJ SONDE SA Tirgu Carbunesti are de platit 9,5 miliarde de lei, insemnind majorarile de intirziere si penalitati pentru ca nu si-a onorat obligatiile de plata restante catre buget.

(M.C.H.)

854 grame de bijuterii au fost confiscate de politistii severineni

Politistii severineni de la Serviciul Economic au depistat, cu ocazia unui control efectuat la societatea comerciala DD GOLF SRL, din Drobeta Turnu Severin, 677 de grame de argint, sub forma de bijuterii, care nu erau marcate de BNR, conform prevederilor legale, si 1,93 grame de aur, pentru care nu existau documente legale de provenienta. „La sediul unitatii am gasit suma de 308.000 lei, neevidentiata de catre Polca Daniela, vinzatoare, in actele de gestiune contabila. S-a dispus confiscarea bijuteriilor expuse la vinzare nelegal, sanctionarea administratorului societatii si confiscarea sumei de bani ce nu a putut fi justificata legal“, a spus mr. Mihai Ghiocel, de la Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti. Politistii severineni au mai confiscat si 175 grame de aur, sub forma de bijuterii, pentru care nu existau acte de provenienta, in urma unui control efectuat la punctul de lucru din Drobeta Turnu Severin al unei societati comerciale din Craiova. Administratorul societatii a fost sanctionat, iar in cauza continua cercetarile, pentru savirsirea infractiunii de evaziune fiscala.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS