8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatiunea Baile Sacelu a fost rezervata minerilor

Statiunea Baile Sacelu a fost rezervata minerilor

Pensionarii din Gorj nu vor beneficia de tratamente in cadrul statiunii Baile Sacelu, cu toate ca era singurul loc accesibil pentru buzunarul virstnicilor.

Din motive financiare, acestia au ales sa vina anual la Sacelu, pentru ca transportul catre o alta statiune din afara judetului ar fi costat mai mult decit pensia.

Anul trecut, Casa Judeteana de Pensii a respins participarea la licitatii a statiunii Sacelu deoarece Compania Nationala a Lignitului Oltenia (CNLO), careia ii apartine aceasta unitate, avea datorii prea mari catre bugetul de stat.

Astfel, in acest an, cei care vor putea merge la tratamente in statiunea gorjeana sint minerii Companiei Nationale a Lignitului Oltenia. Pensionarii au cerut sprijinul autoritatilor locale, care au incercat sa le asigure batrinilor transportul pina la Sacelu.

Directorul statiunii, Tudor Vilceanu, a declarat: „De la 1 iulie si pina la 15 septembrie, cele 210 locuri de cazare vor fi ocupate. Nu stiam nimic despre faptul ca pensionarii vor fi ajutati de catre autoritati, in sensul de a-i ajuta sa ajunga la baza noastra de tratare. Neavind nici un contract cu Casa Judeteana de Pensii, nu putem oferi nici un loc pentru pensionari, desi, cu parere de rau spun asta, era singura statiune mai aproape de ei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS