16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a ratat piata de gros de la Poiana Mare!

S-a ratat piata de gros de la Poiana Mare!

La Poiana Mare sint citeva sute de cultivatori de rosii si castraveti de sera. Din luna ianuarie incepe munca pentru pregatirea rasadului. In luna iulie, producatorii termina de vindut rosiile si incep pregatirile pentru culturile de toamna.

Pina in anul 1990, la Poiana Mare si in alte comune din sudul judetului existau centre de preluare a legumelor, centre care pregateau productii de export in fosta piata CAER.

Dupa desfiintarea pietei s-a renuntat si la centrele de achizitie, iar producatorii traditionali de legume au inceput sa-si duca singuri productia pe piata interna.

De pe zece ari amenajati cu solarii se pot obtine 30 de milioane de lei. Sint legumicultori care cultiva anual un pogon de legume la solar, iar cistigul se situeaza undeva in jurul a 200 de milioane pe sezon.

Gheorghe Gliga, secretarul Primariei Poiana Mare, spune ca „centrul de achizitii de la noi a fost cumparat de un arab care nu a facut nimic din el si l-a lasat in paragina. Daca cineva ar fi vrut sa reinfiinteze acest centru, noi am fi avut de mult piata de gros de unde ar fi venit toata tara sa cumpere legume. Le-ar fi fost mai usor si producatorilor, care nu-si mai pierdeau timpul in piete si ar fi cistigat si proprietarul centrului. Asa s-a ales praful“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS