10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuitorii municipiului Tirgu Jiu nu-si mai achita cheltuielile de intretinere

Locuitorii municipiului Tirgu Jiu nu-si mai achita cheltuielile de intretinere

Asociatiile de locatari din Tirgu Jiu inregistrau la sfirsitul lunii mai datorii de 82,5 miliarde de lei, reprezentind contravaloarea serviciilor oferite de SC AQUATERM. Din aceasta suma, 14,6 miliarde de lei reprezinta penalitati de intirziere. Agentii economici din oras au si ei datorii de peste 14 miliarde de lei, dintre care 1,9 miliarde sint penalitati. Neachitarea de catre beneficiari a serviciilor pe care le primesc de la AQUATERM face ca aceasta societate sa aiba la rindul sau datorii catre DISTRIGAZ, care au ajuns la 95 de miliarde de lei.

„Pentru ca a venit vara si nu se mai tem ca vor fi debransati de la caldura si apa calda, oamenii refuza sa mai plateasca, inclusiv restantele, ca sa nu mai vorbim de facturile curente. Incasarile scad cu 50% de la o luna la alta de cind s-a incetat furnizarea agentului termic. Situatia este foarte grava pentru ca la rindul nostru nu ne putem achita facturile catre DISTRIGAZ si sintem obligati sa platim penalitati“, a spus Eleonora Orzan, directoarea economica a SC AQUATERM.

Debransarea locuintelor de la gaze a ramas singura solutie de a mai recupera datoriile

In conditiile in care populatia nu-si plateste restantele, societatea prestatoare de servicii se afla in imposibilitatea de a-si pune in aplicare programul de revizii si reparatii la reteaua termica.

„In aceste conditii ne vom bloca definitiv. In curind probabil vor fi debransate de la reteaua de gaze si ultimele cinci centrale termice care mai furnizeaza apa calda in oras. In ritmul in care se fac incasarile, oamenii se vor trezi la sosirea iernii cu datorii imense pe care nu le vor putea achita“, a precizat directoarea economica a SC AQUATERM. Singura masura prin care asociatiile de proprietari mai pot recupera bani de la datornici a ramas debransarea locuintelor de la reteaua de gaze. „Peste 20 de scari de bloc au fost debransate de la gaze in urma cu doua saptamini. Oamenii au mai platit, iar in unele cazuri au fost rebransati. Pentru ca nu toate locuintele sint contorizate individual, au mai avut de suferit si cei care au platit. Este singura masura care-i mai poate face sa plateasca pentru ca de la apa rece nu-i putem debransa“, a spus Toma Saramat, reprezentantul Primariei Tirgu Jiu in relatia cu asociatiile de proprietari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS