13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Kestii lumesti

In India, animalele sint invatate noi metode de a-si potoli setea la temperaturile ucigatoare din aceasta tara. Spre exemplu, o maimuta a fost surprinsa sorbind dintr-o sticla de cola. Uneori, temperaturile ajung in India la 44 de grade. Doar in acest an, peste 1.000 de oameni au murit in cuptorul de foc din sudul Indiei. Specialistii spun ca aceste valuri mari de caldura ar putea surveni din cauza incalzirii globae sau a despaduririlor.

Un norvegian ameninta ca va da in judecata politia dupa ce a fost arestat pentru ca a latrat in public. Tata a sapte copii, barbatul a recunoscut ca a latrat la doi dintre copiii sai in timp ce veneau acasa de la o petrecere. El a spus ca a inceput sa latre deoarece copiii se certau si a vrut sa-i mai inveseleasca putin. El a fost arestat, iar copiii au fost lasati in grija vecinilor care s-au plins de zgomotul prea mare. Tatal, in virsta de 57 de ani, a fost acuzat de perturbarea linistii publice. Tribunalul, desi a recunoscut ca norvegianul a latrat in public in mijlocul noptii, a revenit asupra deciziei spunind ca latratul nu a fost atit de tare incit sa deranjeze linistea vecinilor.

Un taxiu roz va face inconjurul strazilor din Varsovia, nepercepind nici un tarif pentru acel cuplu destul de curajos sa faca sex pe bancheta de spate. „Sexul pe roti“ este ideea unui artist suedez, in virsta de 26 de ani. Se pare ca aceasta inedita idee se bucura de mult succes, amatorii de senzatii rezervindu-si chiar locuri cu citeva saptamini in avans. Taxiul, care, in fapt, este o limuzina, are geamuri fumurii, iar locurile din spate sint destul de confortabile pentru a da cuplurilor acel sentiment de intimitate. Oferta este valabila pentru oricine. Exista insa doua conditii: trebuie sa te urci in masina impreuna cu partenerul tau si, ceea ce este mai important, trebuie sa faci dragoste.

Adolescentii care fac sport au o viata sexuala mai intensa decit tinerii care merg la biserica. Explicatia consta in faptul ca majoritatea cluburilor sportive incurajeaza folosirea prezervativelor si promoveaza un mod de viata mai sanatos. Studiul arata de asemenea ca adolescentii care au o viata sexuala activa sint mai bine adaptati in societate decit persoanele virgine.

Un fost profesor universitar desfasoara o campanie impotriva olandezilor, care se saruta de trei ori atunci cind se intilnesc. Acesta sustine ca este chiar rau cind al treilea sarut este aplicat pe gura. El a distribuit deja peste 200 de insigne cu mesajul :„De doua ori este de ajuns“. Profesorul, in virsta de 66 de ani, descrie al treilea sarut ca fiind o tortura pe care oamenii trebuie s-o suporte. Doar in Belgia oamenii se saruta de trei ori atunci cind se intilnesc. Strainii sint chiar deranjati cind trebuie sa dea trei sarutari, mai ales atunci cind ultimul dintre ele este aplicat pe gura. Toate cartile despre bunele maniere prevad doar un sarut, iar in anumite ocazii, doua.

Longevitatea este adesea o caracteristica de familie, se arata intr-un studiu al cercetatorilor americani, o teorie care sustine ipoteza existentei genelor care favorizeaza viata lunga. Un frate al unui centenar are de 17 ori mai multe sanse de a ajunge la o suta de ani decit media populatiei, au constatat medicii. De asemenea, sora unui centenar prezinta de opt ori mai multe posibilitati de a ajunge la aceasta virsta. In 2001, cercetatorii americani au anuntat identificarea unei parti din genomul uman care sugereaza o predispozitie genetica la o longevitate exceptionala. Alte studii au aratat ca persoanele care au o longevitate deosebita le pot transmite copiilor lor o buna protectie fata de bolile principale asociate cu imbatrinirea. „Aceste rezultate arata ca centenarii si familiile lor constituie un grup special care pare mult mai rezistent la boli si care supravietuieste mai bine bolilor in cursul vietii“, a estimat Evan Hadley, directorul adjunct al National Institute on Aging (NIA). „Acest avantaj este probabil datorat factorilor genetici si de mediu, dar rolul pe care il are fiecare dintre acesti factori nu este clarificat“, a adaugat dr. Hadley, care a afirmat necesitatea realizarii mai multor studii pentru a determina acest rol.

O georgiana in virsta de o suta de ani, care sustine ca este marea ducesa Anastasia, fiica ultimului tar rus Nicolai al II-lea, incearca sa recupereze averea Romanovilor, ce reprezinta sute de milioane de dolari depuse in banci din strainatate. Presedintele „Fundatiei de binefacere a Printesei Anastasia Romanov“, Iuri Dergausov, a declarat ca organziatia sa va acoperi cheltuielile de deplasare a Nataliei Petrovna Bilikhodze, cetateana georgiana, care va ajunge in capitala rusa in septembrie, pentru a initia procedura de recuperare a averii ultimilor tari din banci europene si americane. Analizele comandate de fundatie ar fi certificat faptul ca femeia este fiica tarului – considerata ucisa de bolsevici, alaturi de alti membri ai familiei imperiale, in 1918 – deoarece „are aceleasi caracteristici fizice, fapt ce este posibil accidental intr-un caz din 700 de miliarde“, a afirmat Dergausov. Chiar daca istoricii s-au convins de asasinarea tuturor copiilor familiei imperiale, un mit popular a supravietuit aproape un secol si, de-a lungul anilor, mai multe femei au sustinut ca sunt printesa Anastasia. Presedintele fundatiei a declarat ca statul rus ar primi jumatate din cele „doua mii de miliarde de dolari“ ce reprezinta, conform estimarilor sale, averea familiei imperiale, imprastiata in banci din toata lumea de cei 17 membri ai casei regale. Un reprezentant al parchetului general rus a anuntat ca testele ADN au dovedit ca printesa Anastasia a murit alaturi de fratele sau si de cele trei surori, in 1918.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS