11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocatarii Caminului nr.5 din Craiova traiesc la lumina luminarii

Locatarii Caminului nr.5 din Craiova traiesc la lumina luminarii

Locatarii Caminului nr.5, situat pe strada Putnei, au ramas fara curent electric de mai bine de trei saptamini. Oamenii spun ca reprezentantii SC ELECTRICA au refuzat sa le sigileze contoarele situate deasupra usilor, spunindu-le ca acestea trebuie sa fie mutate pe casa scarii. Evident ca schimbarea duce la alte cheltuieli pe care locatarii nu sint de acord sa le suporte. Din aceasta cauza, oamenii au refuzat, la rindul lor, sa isi plateasca datoriile fata de SC ELECTRICA, desi spun ca au strins deja suma restanta. Pina cind se va ajunge la o intelegere, cele 94 de familii gatesc la lumina luminarii, nu mai mult decit pot consuma intr-o zi, pentru ca nu au unde sa pastreze mincarea, iar copiii invata afara, pe scara blocului, la lumina zilei.

Locatarii Caminului nr.5 din Craiova au fost debransati de la curentul electric, de trei saptamini.

„Noi am facut instalatia electrica anul trecut, prin firma ENERGOREP. Contoarele au fost montate deasupra usilor fiecarui apartament. SC ELECTRICA spune ca nu ne sigileaza aceste contoare, pentru ca trebuie date jos si puse pe casa scarii, dar acest lucru necesita alti bani. Instalatia electrica a fost achitata integral si cele 94 de familii nu mai au de unde sa plateasca aceasta suma de bani. Noi avem o datorie de circa 230 de milioane de lei catre SC ELECTRICA, am strins deja banii, dar oamenii nu ma lasa sa platesc datoria pina nu ne sigileaza contoarele de la usi“, a spus Mirel Iovan, locatar.

Oamenii nu inteleg de ce trebuie sa se conformeze acestei reguli, desi celelalte camine au contoarele situate tot deasupra usii si locatarilor nu li s-a spus nimic despre o eventuala schimbare. „Anul trecut, cind s-a facut lucrarea, nu a spus nimeni ca nu e bine cu contoarele deasupra usii si ca ar trebui puse jos. De ce vin acum cu chestia asta?“, a spus Marius Deaconu.

„Isi bat joc de noi! In secolul 21 sa traim la luminare!“

Locatarii s-au saturat sa stea pe intuneric, sa isi inceteze toate activitatile imediat dupa caderea serii, din lipsa de lumina, sa gateasca la luminare si sa isi vada copiii cum invata in fata blocului. Dar nici nu vor sa isi plateasca datoria pina cind nu le vor fi sigilate contoarele. „Isi bat joc de noi! In secolul 21 sa traim la luminare! Eu nu mai pot sa fac curatenie pe casa scarii, asa, pe orbeste. M-am imbolnavit de atita curent. Trebuie sa deschid toate usile si ferestrele ca sa vad ceva“, a spus Elena Capistera, locatara si femeie de serviciu.

„Eu era sa iau foc de la luminare. Am pus-o linga aragaz, sa gatesc, am plecat putin si cind m-am intors era foc peste tot. Mincam numai rosii si castraveti, ca frigiderele le tinem degeaba si plecam cu hainele necalcate la serviciu“, a spus Bombonica Constantin.

SC ELECTRICA spune ca de vina este firma care a executat lucrarea

Graunteanu Petre, inginer sef la SC ELECTRICA, spune ca oamenii ar trebui sa fie suparati doar pe firma care le-a executat lucrarea, pentru ca de acolo li se trag toate necazurile: „Contoarele pe care le au acum nu le sigilam. Daca am primit dispozitie de la Bucuresti ca aceste contoare sa fie asezate pe casa scarii, atunci asa trebuie sa fie. Am discutat cu cel care a facut lucrarea sa o execute corespunzator si au spus ca urmeaza sa faca aceste modificari. Este adevarat ca oamenii trebuie sa plateasca in plus, dar nu este vina noastra. Nu noi raspundem, ci firma cu care au avut contract. Noi putem si sa ridicam autorizatia acestei firme, sa nu mai lucreze. Iar oamenii nu au curent pentru ca nu si-au platit datoriile…“.

Se pare ca locatarii Caminului nr. 5 nu au de ales. Ei trebuie sa scoata din buzunar alti bani pentru a muta contoarele si a fi in conformitate cu conditia impusa de SC ELECTRICA si sa isi plateasca si datoriile fata de societatea furnizoare de curent electric. Daca nu, vor continua sa traiasca in bezna, asa cum au facut-o in ultimele trei saptamini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS