15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTermocentrala Halinga produce energie electrica mai ieftina

Termocentrala Halinga produce energie electrica mai ieftina

Termocentrala Halinga, care asigura termoficarea municipiului Drobeta Turnu Severin, produce energie termica la un pret mai mic decit pretul national de referinta aprobat sa intre in vigoare incepind cu 1 iulie 2002.

Directorul Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN), Rodin Traicu, a spus ca, in prezent, Termocentrala Halinga produce gicacaloria cu 703.000 lei, fata de 840.000 de lei cit e pretul aprobat de ANRE.

Directorul RAAN a precizat ca acesta este cel mai mic pret din tara, in afara de Bucuresti, si acest lucru a fost posibil datorita unui program de investitii in centrala termica si, mai ales, pe traseele de transport: „Conductele au fost reparate si izolate astfel ca pierderile sint minime. De asemenea, intreaga productie de energie termica livrata populatiei este contorizata“.

Cu toate acestea, locuitorii din Drobeta Turnu Severin nu platesc cu mult mai putin factura la energia termica, deoarece agentul termic este livrat societatii locale de termoficare, iar aceasta are punctele termice si asigura incalzirea si apa calda pentru oras si stringerea banilor de la populatie. Pentru aceasta, regia locala de termoficare mai pune la pretul de livrare inca 240.000 de lei pentru o gigacalorie. Rodin Traicu spune ca pretul efectiv platit de populatie ar putea sa scada doar daca temocentrala ar prelua si punctele termice, asigurind direct apa calda si caldura orasului. Conducerea RAAN a facut mai multe demersuri in acest sens catre Consiliul Local, insa pina acum nu a primit nici un raspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS