5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Kestii lumesti

O brazilianca de 123 de ani, Etelvina dos Santos, ar putea fi femeia cea mai virstnica din lume, cu pretentii indreptatite la titlul de decan de virsta al umanitatii, detinut din luna martie de o japoneza de 114 ani. Nascuta in districtul Mata da Aliança, in statul Bahia, Etelvina dos Santos este aproape oarba si locuieste cu nepoatele sale. O alta braziliana, in virsta de 121 de ani, a devenit cunoscuta la sfirsitul lunii martie, dupa ce japoneza Kamato Hongo, de 114 ani, a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai virstnic locuitor al planetei.

Un olandez spune ca este posibil sa se mute in Germania daca va fi gasit vinovat de incalcarea linistii publice din cauza picioarelor sale urit mirositoare. Barbatul prefera sa umble fara pantofi, insa o biblioteca publica l-a dat in judecata pentru ca mirosul emanat de picioarele sale a facut ca toti cititorii sa paraseasca institutia. Necazul cel mare a venit insa cind olandezul, in virsta de 40 de ani, si-a scos pantofii in sala de tribunal. Cind se va sfirsi procesul, barbatul se gindeste sa plece in Germania, deoarece crede ca in aceasta tara nimeni nu este deranjat daca cineva merge pe strada in sosete. Intr-un interviu acordat unui ziarist, olandezul a spus ca nu stie care ar putea fi cauza acestui miros ingrozitor degajat de picioarele sale. Reporterul a spus ca, in timpul interviului, a trebuit sa se tina de nas, si a comparat mirosul picioarelor cu acela al unui sac plin de cartofi putreziti care fusese tinut in cuptor timp de doua saptamini.

O fetita din Australia, in virsta de numai trei ani, i-a uimit pe antrenorii de natatie din aceasta tara deoarece a reusit performanta de a inota un kilometru. Micuta a inceput sportul in urma cu opt luni si prefera stilul liber, insa poate ataca si stilurile fluture, spate si bras. Specialistii in natatie au mentionat ca un copil cu asemenea abilitati se naste o data la o suta de ani.

Papusile voodoo au cea mai mare vinzare in Buenos Aires. Cumparatorii, suporteri ai nationalei Argentinei, spera ca aceste figurine vor ajuta tara lor sa invinga Anglia. Aceste papusi sint confectionate din flanel si se spune ca aduc nenorocire dusmanului. Papusile au fost vindute si inaintea meciului in care Argentina a invins Nigeria, insa vinzatorii spun ca partida cu Anglia a ridicat vinzarile.

O chinezoaica si-a dat in judecata coafeza sustinind ca aceasta a facut-o sa arate ca Osama bin Laden in loc de Julia Roberts. Din nefericire pentru ea, tribunalul nu i-a dat cistig de cauza. Chinezoaica a pretins despagubiri in valoare de 700 de lire sterline, afirmind ca parul sau a avut de suferit in urma a doua permanente. „Era oribil. Aratam ca Osama bin Laden“, a spus femeia. Tribunalul nu a fost convins ca parul ei a fost afectat. In replica, chinezoaica s-a plins ca judecatorul nu ii poate intelege sentimentele, deoarece el este chel.

Un magician indian spune ca va vraji fanii care vor participa la finala Cupei Mondiale. El a afirmat ca ii va crea pe Platini si Pele din nimic si ii va duce fata in fata cu Beckham, Ronaldo, Zidane si Figo inainte de a-i face sa dispara. Magicianul spera ca, prin aceasta iluzie optica, sa aduca legendele fotbalului din toate timpurile impreuna pe stadion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS