Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Presedintii de consilii judetene se intilnesc la Turnu Severin

Consiliul Judetean Mehedinti este, astazi si miine, gazda Reuniunii Consiliilor Judetene din intreaga tara. Sint asteptati la Drobeta Turnu Severin presedinti de consilii judetene, primari de municipii si orase. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu, la aceasta intilnire a reprezentantilor administratiilor publice locale si-au anuntat prezenta si oficialitati din Guvernul Romaniei. In cadrul sedintei se vor discuta o serie de probleme, cea mai importanta constituind-o administratia judeteana. Tot pe parcursul celor doua zile, se va stabili pozitia presedintilor consiliilor judetene, fata de reuniunea de la Bruxelles, din toamna.

(F.L.)

1 Iunie a venit mai devreme pentru campioni

Sarbatorirea Zilei Internationale a Copilului a avut loc la Scoala Speciala de Hipoacuzici „Sf. Vasile“ din Craiova un pic mai devreme, ieri-dimineata. Echipa de minifotbal a scolii, vicecampioana europeana in ultimii doi ani, a primit un cadou mai special. Organizatia Merseyside for Romania, care sprijina de zece ani orfelinatele, spitalele si scolile din Dolj, a reusit sa stringa suma de 300 de lire sterline, pentru cumpararea unui set de echipament. Sponsorizarea s-a facut cu sprijinul lui Brian Levens, din Marea Britanie, care a promis ca va continua sa sprijine echipa. Tinerii fotbalisti vor pleca in luna iunie la turneul european de minifotbal din Slovacia, unde spera sa devina campioni europeni.

(G.S.)

Pierderi de 100 de milioane provocate de un incendiu

Un puternic incendiu izbucnit luni, 27 mai, in jurul orei 18.30, la locuinta unui satean din comuna Priseaca – Olt, a provocat pagube de 100 de milioane de lei. Focul, izbucnit din cauza unui scurtcircuit la instalatia electrica, a distrus acoperisul locuintei lui Rada Boroi, precum si o anexa. Din fericire, nu s-au inregistrat pierderi omenesti.

(M.M.)

82 de copii cu handicap sever de la Caminul-spital Bilteni vor fi transferati intr-un alt centru

La Caminul-spital Bilteni sint internati adulti si copii cu handicapuri severe. Cei 82 de copii care se afla aici vor fi mutati intr-un nou centru, care se va construi special pentru ei, in acest an. Cladirea va avea o capacitate de 100 de locuri si va fi construita in centrul municipiului Tirgu Jiu. Investitia se ridica la 40-45 de miliarde de lei. Directorul Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Gorj, Ion Preoteasa, a declarat: „Fundatia SERA Romania va suporta toate cheltuielile de constructie si dotarea centrului. Vor exista un tomograf, sali de recuperare, dormitoare. Personalul va fi format din angajati ai Caminului de la Bilteni“.

(M.C.H.)

Impozitele pe cladiri s-au majorat cu 10%

Consilierii severineni au aprobat in sedinta extraordinara de marti majorarea impozitelor pe cladiri cu aproximativ 10%, care vor fi calculate diferit, in functie de zonele stabilite, intravilan si extravilan. Citiva consilieri au contestat acest punct de pe ordinea de zi, dar au fost nevoiti sa accepte varianta propusa de majoritate. Impozitele si taxele locale aferente anului 2003 trebuie stabilite, conform actelor normative in vigoare, pina pe 31 mai. (D.L.)

Exit mobile version