21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasatoria in strainatate - solutia unei vieti mai bune

Casatoria in strainatate – solutia unei vieti mai bune

Casatoria in strainatate reprezinta pentru multe romance singura cale prin care pot scapa de grija zilei de miine, de saracie, de Romania, o tara care este departe de a fi una a femeilor. Dupa 1990, numarul pretendentelor la mina vreunui „print“ din spatiul Schengen a fost tot mai mare, iar agentiile matrimoniale au fost cele mai la indemina solutii pentru casatoria cu cetateni straini.

Elisa Grecea este patroana unei astfel de agentii. In urma cu un an, cind si-a infiintat firma, nu si-a inchipuit ca „atit de multe craiovence“ viseaza sa se marite in Occident: „Ingrijorator este faptul ca tot mai multe femei intre 20 si 30 de ani vin la mine pentru a le gasi un partener strain. Mai mult decit atit, majoritatea acestora nici nu vor sa auda de casatoria cu un roman. Imi spun ca barbatii de aici sint fie prea materialisti, fie… prea saraci pentru a le putea asigura un trai decent. Nu vreau sa le dau dreptate fetelor, dar multi dintre barbatii romani ma intreaba inainte de toate daca… ea are o slujba.“

Elisa spune ca unele dintre clientele ei sint disperate, iar virsta si aspectul fizic al eventualului partener devin lucruri total lipsite de importanta. Calitatea de a fi cetateni ai unor tari occidentale si posibilitatea unui venit lunar indestulator sint suficiente pentru a face din „barbatul vestic“ sotul ideal pentru destul de multe romance.

Femeia casnica – ideala pentru vestici

Nu numai femeile din Romania isi cauta soti in afara tarii. Fenomenul este reciproc: romancele au mare cautare la strainii… copti. Potrivit Elisei Grecu, majoritatea celor care vor nevasta din Romania au cel putin 40 de ani, iar in ceea ce priveste cariera sint barbati de succes. La aceasta virsta, multi dintre straini „inghit“ mai greu pretentiile sau modul de a gindi si a actiona al conationalelor. In aceste conditii, romancele devin sotii ideale.

In majoritatea cazurilor, pretentiile lor materiale sint mult mai reduse decit cele ale femeilor din Occident. De asemenea, aplecare spre latura casnica a vietii (ingrijirea copiilor, gatitul etc.) este sensibil mai dezvoltata la femeile din Romania. Un alt atu al romancelor este frumusetea lor.

„Majoritatea vesticilor cauta aici o femeie de 25-27 de ani, supla, frumoasa, care sa poata sa dea nastere la copii sanatosi. In plus, strainii isi doresc o partenera pentru care sa nu conteze foarte mult iesirea in fiecare seara la restaurant. Au nevoie de sotii potolite si la locul lor. Studiile si pregatirea profesionala a femeii sint prea putin importante pentru ei. La urma urmei, lor le trebuie o nevasta casnica, pe care insa nu o vor impiedica sa aiba o cariera de succes, daca ea isi doreste acest lucru“, spune Elisa Grecu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS