7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVa creste numarul utilizatorilor de telefonie mobila

Va creste numarul utilizatorilor de telefonie mobila

Numarul utilizatorilor de telefonie mobila va ajunge la sfirsitul acestui an la aproximativ cinci milioane, nivel ce corespunde unei rate de penetrare de peste 22%.

Potrivit unui studiu al Companiei de consultanta Roland Berger Strategy Consultants, anul trecut, numarul de utilizatori de telefonie mobila a crescut de la 2,63 milioane la 4,06 milioane, in timp ce rata de penetrare a crescut cu 46%, ajungind la 16%, comparativ cu 2,9% in 1998. Incasarea medie pe client (ARPU – Average Revenue per User) este in scadere din cauza gradului relativ mare de penetrare a telefoanelor mobile in Romania, cresterii mai lente a bazei de clienti decit in anii trecuti, potentialului redus de consum al noilor utilizatori si reducerii tarifelor, ca urmare a intensificarii concurentei pe piata.

Reducerea migratiei consumatorilor de la un operator de telefonie mobila la altul, promovarea serviciilor de transfer de date si a SMS-ului (Short Message Service), furnizarea de servicii suplimentare clientilor persoane fizice si oferirea de aplicatii si solutii specializate institutiilor bancare si marilor companii reprezinta, in opinia autorilor studiului, masuri de stopare a reducerii valorii indicatorului ARPU.

Studiul mai releva ca alegerea pachetelor de servicii de telefonie mobila difera in functie de tipul de client. Astfel, criteriile de baza pentru decizia de cumparare in cazul unui IMM sint tarifele, posibilitatea furnizarii de servicii de relatii cu clientii personalizate si transparenta in modul de facturare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS