12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtestatarii de la ELECTROCARBON Slatina ar putea relua greva foamei

Protestatarii de la ELECTROCARBON Slatina ar putea relua greva foamei

Cei 14 salariati de la SC ELECTROCARBON SA Slatina, care erau vineri, 17 mai, in greva foamei, ca raspuns la disponibilizarile masive anuntate de conducerea unitatii (700 de muncitori pusi pe liber), ar putea relua de lastazi, de la ora 11.00, greva foamei in fata sediului Prefecturii Olt. Ei au fost nevoiti sa amine, pe perioada week-end-ului, aceasta forma de protest din cauza starii precare de sanatate a grevistilor.

Viceliderul Sindicatului „Adevar si Dreptate“ din cadrul societatii, Cristian Vana, a declarat ca prefectul Marin Diaconescu a promis sa faciliteze o intilnire intre reprezentanti ai protestatarilor si conducerea intreprinderii. „Nu stim exact cind va avea loc aceasta intilnire, dar speram ca ea sa determine conducerea unitatii sa mai reflecteze asupra concedierilor“, a spus Cristian Vana.

Linistea dinaintea furtunii

Conform aceleiasi surse, greva foamei a fost suspendata in cele doua zile si pentru a da un ragaz conducerii fabricii pentru a putea lua legatura cu protestatarii in vederea rezolvarii amiabile a conflictului. Viceliderul Sindicatului „Adevar si Dreptate“ a mai spus insa ca, daca nici un reprezentant al societatii nu ii va contacta pe muncitorii grevisti in acest timp, actiunea de protest va fi reluata de astazi, de data aceasta fara alte suspendari. O reluare a grevei foamei pe platoul din fata Prefecturii Olt va aduce cu sine un numar mult mai mare de persoane decit cele care au aderat initial la aceasta forma de protest la mijlocul saptaminii trecute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS