6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtingeti copilul inainte de a se naste!

Atingeti copilul inainte de a se naste!

Viitorii parinti care nu mai au rabdare pina la venirea pe lume a copilului lor vor putea „atinge“ micutul cit timp acesta mai este inca in pintecele mamei, cu ajutorul unui program informatic combinat cu tehnologia ultrasunetelor in trei dimensiuni.

Noul software ofera senzatia de atingere prin intermediul unui dispozitiv special, plimbat de-a lungul imaginii ultrasonice a fetusului. Programul ajuta, de asemenea, la detalierea imaginii in trei dimensiuni. „Poti, propriu – zis, ca vezi cum arata copilul mult mai bine“, a explicat proprietarul companiei producatoare a programului, Tom Anderson, de 27 de ani, al carui copil se va naste in iulie. El a petrecut deja multe ore „atingindu-l“ pe fiul sau. „Se simte ceva la fel ca pielea, simti cum treci cu mina de-a lungul suprafetei, simti si ceva presiune si contur“, explica el.

Aceasta tehnologie poate avea aplicatii medicale importante, de exemplu pentru monitorizarea dezvoltarii fetusului. De asemenea, se poate folosi in evaluarea tumorilor la sin sau polipilor pe colon, reducind numarul erorilor chirurgicale prin faptul ca ii permite medicului sa repete miscarile inainte de operatie. De asemenea, poate fi folosit pentru pregatirea medicilor rezidenti.

Folosit cu o scanare sau cu o imagine prin rezonanta magnetica, acest program permite medicilor sa simta texturile si suprafetele din corpul pacientului, la fel ca in timpul unei operatii. „Un chirurg depinde mult de ceea ce simte“, a explicat un specialist. „Daca simti tesutul, poti spune daca este vorba de o tumoare canceroasa sau nu“, a continuat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS