16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

Masuri dupa poluarea cu acid clorhidric de la Piatra-Olt

Cazul de poluare accidentala produsa saptamina trecuta la Statia CFR din Piatra-Olt, cind o fisura la un vagon-cisterna al SC OLTCHIM SA Rimnicu Vilcea a dus la scurgerea pe sol a 2.300 kg din acidul clorhidric cu care era incarcat si la afectarea unei suprafete de teren de circa 160 mp, este in continuare in vizorul Inspectoratului pentru Protectia Mediului (IPM) Olt. Dupa prelevarea primelor probe de sol din zona afectata, care indicau o poluare acida a terenului, ultimele analize arata ca situatia este pe cale sa se normalizeze. Cu toate acestea, IPM Olt a impus societatii poluatoare adoptarea de masuri urgente pentru remedierea suprafetei de sol afectate. S-a procedat la decopertarea solului poluat, sol care a fost ulterior transportat si depozitat la halda de deseuri a localitatii, si la reumplerea suprafetei afectate cu pamint vegetal. Analiza tuturor probelor prelevate din zona poluata continua.

(M.M.)

Politistii slatineni cer sprijinul populatiei pentru a identifica un cadavru

Politistii slatineni apeleaza la ajutorul populatiei pentru identificarea cadavrului unui barbat descoperit pe raza municipiului in urma cu citeva luni (21 februarie). Persoana respectiva are urmatoarele semnalmente: virsta de 55-60 de ani, inaltime de 1,65 m, fata ovala, parul alb, frunte mijlocie, ochi albastri, mustata mare – cu colturile coborite, gura mijlocie, piciorul drept amputat de la nivelul genunchiului. Barbatul era imbracat intr-o scurta din postav de culoare cenusie, geaca din tercot de culoare maro deschis, pulover din bumbac de culoare albastra, pantaloni de trening din fis de culoare albastra. Politistii au anuntat ca aceia care detin informatii in acest caz pot suna la telefonul 049/432.153.

(M.M.)

Cumnatul i-a invinetit ochii lui Topirceanu

Catrinel Topirceanu, de 34 de ani, din Craiova, a primit joi seara vizita cumnatului sau. Dupa mai multe pahare de bauturi alcoolice consumate impreuna, cei doi s-au luat la bataie. Cumnatul, Alin Enache, de 27 de ani, mai vinjos, l-a biruit pe adversarul sau cu doua lovituri de pumn bine tintite care i-au produs acestuia tumefierea ochilor. In jurul orei 0.00, victima a plecat suparata foc la Sectia 2 de Politie ca sa reclame fapta, apoi s-a dus la Spitalul Clinic nr.1 Craiova, unde a fost internat cu diagnosticul traumatism cranio-facial. Dupa ce si-a revenit din mahmureala, Topirceanu s-a impacat cu cumnatul sau pe considerentul ca „amindoi sintem la fel de vinovati pentru cele intimplate“.

(S.T.)

Un elev s-a inecat in riul Jiu

Un elev din Mehedinti a murit inecat in Jiu, in timp ce era la scaldat cu colegii sai de scoala. Dupa ce a terminat orele, Elvis Pasare, de 13 ani, din comuna Grozesti – Mehedinti, a plecat joi la scaldat, luind cu el si doi colegi de clasa. Incercind sa treaca inot apa Jiului, scolarul nu a mai avut putere sa ajunga pe malul celalalt. Colegii acestuia au incercat sa il scoata din apa, insa nu au reusit. Vazind ca Elvis Pasare nu mai iese la suprafata, elevii au alergat la politie, unde au anuntat cele intimplate. Citiva sateni au reusit sa scoata din apa trupul neinsufletit al baiatului. Acesta era elev la Scoala din Ionesti – Gorj si mai avea un frate mai mare.

(E.M.)

Un barbat a fost gasit mort intr-o statie de autobuz

Florin Codrea, de 31 de ani, din comuna Izlaz, judetul Teleorman, a fost gasit decedat joi in statia de autobuz din satul Visina, comuna Vadastra – Olt. Din cercetarile efectuate de politisti a rezultat ca victima fusese vazuta des in comuna Vadastra, unde presta diverse munci pe la sateni. El obisnuia sa doarma in halta CFR sau in statia de autobuz. Cadavrul nu prezenta urme de violenta. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei mortii.

(M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS