13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Kestii lumesti

Bebelusii sint mai buni decit adultii in a face diferenta dintre fetele mai multor tipuri de maimute, se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii britanici. Copiii, in virsta de sase luni, se pricep mai bine la acest capitol decit cei de noua luni, iar adultii nu se pricep deloc. Oamenii de stiinta spun ca acest fapt arata ca noi avem abilitatea innascuta de a recunoaste, insa, o data cu experienta, invatam sa ne specializam intr-un anumit tip de fata. Cercetatorii arata ca adultii pot invata mai tirziu sa recunoasca diferentele, dar acest lucru se realizeaza prin exercitiu si printr-un timp mai indelungat petrecut in compania maimutelor.

Iisus Cristos este dat in judecata. Un reprezentant al legii intentioneaza sa-l dea in judecata pe Mesia pentru incalcarea legii privind alegerile prezidentiale din Brazilia. El a inaintat deja o plingere la tribunal, intrucit a zarit pe o masina un afis ce i se parea ca suna ca un mesaj electoral: „Iisus Cristos, cea mai buna cale spre viitor“. Conform Legii electorale, toti candidatii la presedintia tarii nu au voie sa lipeasca sau sa distribuie vreun afis ce suna a reclama electorala decit cu doua luni inainte de alegeri.

Peste 50% dintre functionari au avut o aventura cu un coleg de serviciu, se arata intr-un studiu realizat de revista Elle. 15% dintre cei care au recunoscut ca au avut o relatie cu un coleg marturisesc ca au facut dragoste in biroul sefului. Dintre locurile preferate ale angajatilor se numara birourile, salile de conferinta sau parcarile. Aproape 10% au avut ghinionul sa fie surprinsi asupra faptului, insa majoritatea au scapat nepedepsiti. 15% dintre cei chestionati a spus ca nu vor intra niciodata intr-o aventura cu vreun coleg in incinta companiei. Studiul a fost realizat pe un esantion de 30.000 de functionari.

Enoriasii unei biserici engleze au descoperit ca vinovata de vandalizarea masinilor lor, lasate in parcare, nu este decit o biata cioara. La sfirsitul serviciului religios, enoriasii au neplacuta surpriza de a descoperi ca invelitoarele folosite pentru acoperirea parbrizelor sint sfisiate si aruncate pe jos. Desi, la inceput, membrii bisericii au fost tare amuzati cind au aflat cine era „faptasul“, ei sint totusi suparati, deoarece husele nu sint prea ieftine si trebuie inlocuite de fiecare data dupa ce cioara le distruge.

Cinci elefanti au fost folositi ca buldozere pentru demolarea a aproximativ 1.000 de case, construite ilegal pe rezervatiile din India. Reprezentantii mediului sustin ca aceste animale sint ideale pentru darimarea caselor. Cu ajutorul trompei, ele indeparteaza acoperisul, inainte de a trece la sfarimarea peretilor de bambus. Elefantii sint indrumati cu ajutorul unor dresori. Incercarile precedente de a-i determina pe cei 4.000 de chiriasi ai locuintelor ilegal construite de a parasi zona s-au soldat cu violenta. Politia locala a spus ca, la vederea animalelor uriase, proprietarii, inspaimintati, au luat-o la fuga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS