13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevistii foamei de la ELECTROCARBON Slatina nu renunta

Grevistii foamei de la ELECTROCARBON Slatina nu renunta

Cei 19 salariati de la SC ELECTROCARBON SA Slatina care au intrat in greva foamei miercuri seara isi vor continua protestul. Ieri, conducerea societatii a anuntat ca va reanaliza cazurile sociale deosebite, atit din rindul celor 19 grevisti, cit si din rindul celor 700 de salariati care urmeaza sa fie concediati incepind cu 1 iunie.

Cu toate acestea, nu s-a putut initia un dialog intre cele doua parti deoarece grevistii n-au raspuns invitatiei directorului Teodor Caramizaru, considerind ca este normal sa vina el la ei sa discute. Grupul de grevisti este amplasat la aproximativ 50 de metri de intrarea in societate.

In greva sint oameni loviti de soarta

In rindul celor 19 grevisti ai foamei de la Slatina sint citiva oameni a caror situatie materiala si familiala este demna de compasiune. Calu Domnica, de 46 de ani, este vaduva, are patru copii, o datorie de patru milioane de lei la intretinere si rate la banca. Elena Cirjaliu, de 45 de ani, are trei copii, sotul este somer, o datorie de 15 milioane de lei la intretinere, zece milioane de lei la CAR si 11 milioane de lei la banca. In urma cu un an a suferit, in timpul serviciului, un accident cerebral vascular. Valeria Ghimis, de 42 de ani, este vaduva si intretine trei copii.

Un caz deosebit este si Paul Baluta, care este surdomut. Intrebat ce poate face pentru astfel de cazuri, directorul Teodor Caramizaru a spus: „Este clar ca, atunci cind se intocmesc documentatii pentru disponibilizari de personal, se mai intimpla si situatii nefericite. Ma voi ocupa personal de reanalizarea unor cazuri care intr-adevar sint deosebite. Acestor oameni nu li s-a desfacut contractul de munca. Toata lumea a reactionat ca si cum i-am fi aruncat la gunoi. Nimeni n-a spus ca pina la 1 iulie toti cei 700 de salariati isi vor primi salariile intregi, iar dupa aceea, in functie de vechime, cite 30% din salariul de baza pentru fiecare an lucrat in ELECTROCARBON“.

N-au aparut probleme medicale

Celor 19 grevisti ai foamei li s-a masurat ieri glicemia si, deocamdata, nu s-au inregistrat cazuri deosebite. Grevistii sint insotiti de o ambulanta si de un cadru medical. Dupa toate probabilitatile, urmeaza sa intre in greva foamei si viceliderul sindicatului „Adevar si Dreptate“, Cristian Fana, cel care le-a acordat pina acum asistenta tehnica grevistilor si a fost alaturi de ei tot timpul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS