13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSemafoarele de la Universitate incurca circulatia

Semafoarele de la Universitate incurca circulatia

• Conducatorii auto reclama faptul ca „verdele“ este prea scurt • De cele mai multe ori, masinile intirziate sint prinse in mijlocul intersectiei • Din cauza sincronizarii defectuoase se pot produce accidente de circulatie

Temporizarea semafoarelor aflate in intersectia dintre strada A.I.Cuza si bulevardul Carul I ii nemultumeste pe soferii craioveni. Fie ca perioada pentru culoarea verde este prea scurta, fie ca la semaforul de linga Luxor culoarea galbena apare cam in acelasi timp cu „verdele“ de pe sensul dinspre Judecatorie, cert este ca mai tot mereu ultimele masini sint prinse in intersectie.

Soferii intirziati, cei care merg spre Calea Bucuresti si trec in ultimul moment pe culoarea verde sau o „forteaza“, ii stinjenesc de fiecare data pe colegii care circula pe directia perpendiculara. Si toata imbulzeala este insotita de un vacarm de claxoane.

„Semafoarele ar trebui reglate astfel incit sa fluidizeze circulatia“

Riscul producerii unor accidente de circulatie este mare, mai ales atunci cind unii dintre participantii la trafic sint grabiti si nu au rabdare sa se elibereze sensul de mers.

„Pina acum o saptamina-doua nu era o asemenea harababura in intersectia asta. Eu trec zilnic pe aici si, dupa ce ca trebuie sa astept schimbarea culorii semaforului, mai ramin si in mijlocul intersectiei un timp ca sa treaca masinile intirziate. Atunci cind sint multi pietoni este groaznic pentru ca trebuie sa le dai prioritate si risti sa prinzi de doua ori, in mijlocul intersectiei, schimbarea semaforului. Cei care raspund de semafoare ar trebui sa le regleze astfel incit circulatia sa fie intr-adevar fluidizata“, a spus Nicu Harnage, sofer.

Semafoarele vor fi verificate

Specialistii Primariei Craiova, care se ocupa de sistematizarea orasului, spun ca semafoarele de la Universitate nu pot fi altfel reglate pentru ca ar perturba circulatia masinilor sau a pietonilor pe un sens sau altul.

„Soferii si in special cei de pe autobuze sint nemultumiti ca verdele tine prea putin. Dar nu putem modifica durata culorii unei semafor de pe o relatie, pentru ca ar trebui sa o scurtam la cele de pe relatia complementara. Oricum, o sa facem verificari pentru a vedea daca nu cumva este vreo defectiune la mijloc“, a spus ing. Adriana Motoc, din cadrul Serviciului sistematizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS