24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi copii nu si-au primit alocatiile timp de un an

Doi copii nu si-au primit alocatiile timp de un an

Parintii acestora au cerut sprijinul politiei, insa oamenii legii nu si-au gasit timp intre doua halbe de bere

Anita si Larisa Stamatoiu din comuna Turburea sint eleve la scoala generala din localitate si timp de un an nu au mai beneficiat de alocatiile care li se cuveneau. Acestea au protestat luni impreuna cu parintii lor, in fata Prefecturii Gorj, pentru a-si primi banii. Din spusele fetitelor si ale parintilor acestora a rezultat faptul ca vina o poarta sora mamei, Melania Faget, care face parte dintr-o secta religioasa. Sotii Stamatoiu spun ca aceasta a fost cea care a ridicat alocatiile copiilor, fiind trecuta in cecuri drept beneficiara: „Totul a pornit de la o cearta care a avut loc intre mine si sotia mea. Sora ei a luat-o la Motru, incercind sa o reintroduca in secta din care am scos-o, si din care aveau sa faca parte si fetitele. Astfel, copiii mei au ajuns la Scoala din Motru, iar in cecuri a fost trecuta ca imputernicit Melania Faget. Aceasta a ridicat alocatiile timp de trei luni. Banii i-am recuperat insa cu ajutorul politiei. Numai ca de atunci, noi nu am mai putut ridica alocatiile, deoarece nu aveam nici un drept legal, atita timp cit beneficiarul era sora sotiei mele. Nu vreau decit sa fim lasati in pace de catre sectanti, sa ne crestem linistiti copiii“, a declarat Toma Stamatoiu. Directorul Scolii generale nr. 2 Motru, Gheorghe Voicu, a declarat: „Este adevarat insa problema la momentul acela a fost ca mama fetelor nu avea nici un act asupra ei. Asa a ajuns sora acesteia sa semneze cecurile ca imputernicit. Problema va fi insa rezolvata“.

„Secta mi-a nenorocit viata, iar fetitele mele au fost in pericol. Fratele meu poate fi acuzat de incest“

Povestea familiei Stamatoiu a inceput in urma cu 14 ani, cind Lidia si Toma s-au casatorit. Femeia provenea dintr-o familie de sectanti. Lidia a ales insa sa se crestineze, fapt ce i-a nemultumit pe membrii familiei sale. Surorile si fratele acesteia au incercat in mai multe rinduri sa o desparta de sotul sau. In urma cu doi ani, din cauza presiunilor din partea familiei femeii, Toma si Lidia s-au certat, moment in care a intervenit una dintre surori. Lidia Stamatoiu a spus: „M-a mintit ca sa vin la ea. Mi-a promis ca voi sta doar citeva zile, insa m-am trezit sechestrata impreuna cu fiicele mele, in comuna Ticleni. Nu am reusit sa scap de acolo decit dupa doua saptamini, cind ne-a gasit sotul meu. Am tacut foarte multi ani. Insa acum nu se mai poate. Cit am fost obligata sa stau la sora mea, a venit si fratele meu, care acum este la Oravita. Fata cea mare mi-a spus ca i-a atins sinii, ca a mingiiat-o pe sini. Stiu cine este fratele meu, pentru ca eu l-am prins cu fiica sa… Poate fi acuzat de incest. Vreau sa va mai spun ca una dintre surorile mele, cea de la Motru, a venit cu seful sectei din localitate si cu sotia acestuia, sa ma convinga sa ma despart de sotul meu. Atunci, am facut plingere la Politia din Turburea, insa seful de post, Ilie Mitrache, si ajutorul sau nu ne-au ajutat, desi puteau sa-i cerceteze pentru ca au intrat cu forta in casa noastra. Sotul meu i-a fotografiat atunci cind in timpul serviciului preferau sa stea in circiumi. Acum nu vrem decit sa ni se inapoieze banii care li se cuvin fetelor, alocatiile. Eu nu lucrez, iar sotul meu ia un ajutor de somaj“.

„Tati e plecat de la politie, si acum eu raspund la telefon!“

In incercarea de a-l gasit pe seful de post din Turburea, ne-am „izbit“ de fiul acestuia, elev de scoala generala: „Tati e plecat de la politie, nu stiu unde este si acum eu raspund la telefon. Nu stiu cind vine, abia m-am intors de la scoala.“ Se pare ca seful de post era plecat in actiune, impreuna cu ajutorul sau, deoarece la politie nu se mai afla nimeni. Plutonierul Ilie Mitrache a fost depasit in munca de politist de catre Toma Stamatoiu, care a reusit cu mult talent si destoinicie sa adune probe care sa dovedeasca programul foarte incarcat al politistilor din Turburea. Astfel, domnul Stamatoiu a surprins pe pelicula o activitate intensa pe care Ilie Mitrache o desfasura intre halbele de bere. Este desigur foarte greu sa mai raspunzi la sesizarile contribuabililor cind timpul nu iti permite. Familia Stamatoiu

si-a incetat protestul dupa ce a fost primita in audienta de prefectul Toni Grebla, care a promis ca se va implica in rezolvarea acestei probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS