14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCalatorii asteapta apatici autobuzele RAT Craiova

Calatorii asteapta apatici autobuzele RAT Craiova

Placutele cu orarul de functionare au fost luate pentru curatenia de Pasti

Majoritatea locuitorilor din Craiova apeleaza la transportul in comun pentru a se deplasa. De ani de zile ei stiu ca statiile de autobuz din diferite cartiere sint cam in aceleasi locuri, masinile care-i transporta sint cam la fel, doar pretul biletelor se schimba din cind in cind, atunci cind dolarul o ia razna. Statiile de autobuze sint la fel de intesate cu chioscuri si cu terase, iar casele de bilete ale Regiei Autonome de Transport (RAT) sint din ce in ce mai putine si mai ascunse dupa tot felul de gherete. Obisnuitii transportului in comun asteapta dezorientati si rabdatori autobuzul.

In nici una din statiile de autobuz ale RAT, cel mai mare operator de transport in comun din Craiova, nu exista afisat orarul de functionare a autobuzelor. In toate statiile sint sate placute pe care sint trecute numerele traseelor.

Pe bulevardul Maresal Ion Antonescu, de la Spitalul Clinic nr.1 si pina la Parcul Romanescu nu exista nici o casa de bilete. In statia „Confectii“, calatorii care nu si-au cumparat din alta statie bilet de calatorie sint nevoiti sa-si cumpere de la soferul autobuzului, la pretul de 6.000 de lei biletul, cu 1.000 de lei mai mult decit la casa de bilete. Daca nu vor sa dea o mie de lei in plus nu au decit sa mearga pe jos pina la o casa de bilete.

Nu mai vorbim de cartierele marginase ca Plaiul Vulcanesti, unde nu exista nici macar semn de statie. La orele de virf ale transportului in comun, zeci de oameni asteapta pe trotuarele statiilor, multi dintre ei trecind pe carosabil cu intentia de a fi primii care vad autobuzul. Nici un calator intervievat de noi nu avea habar de orarul autobuzelor, resemnindu-se intr-o asteptare devenita obisnuita. Cei care incearca sa obtina informatii de la casele de bilete, acolo unde exista, obtin invariabilul raspuns: „Orarul este cel obisnuit“. Obisnuit, obisnuit, dar care?

Curatenie de Pasti la RAT

Statiile de autobuz din Gara Craiova sint singurele locuri in care RAT a instalat pe suporti speciali placute cu toate informatiile utile unui calator. Un lucru civilizat care denota respectul fata de omul care la fiecare cursa baga mina in buzunar si plateste 5.000 sau 6.000 de lei, dupa caz. In conditiile in care la gara, este singurul loc in care poti obtine informatii despre mersul autobuzelor, RAT ar trebui sa transporte gratuit toti calatorii la gara de unde acestia, cu informatiile necesare, sa plece care pe unde are nevoie.

Marian Slavu, directorul adjunct al Regiei Autonome de Transport Craiova, motiveaza lipsa informatiilor din statiile RAT: „Placute am avut, dar acum, in primavara, inainte de Pasti, le-am strins ca sa le revopsim si sa rescriem traseele. Dupa ce se va termina cu renumerotarea traseelor le vom pune din nou. Poate ca in unele locuri aglomerate vom pune placute cum sint cele de la gara. Sigur ca ii respectam pe calatori, ca doar ei ne platesc“.

Daca inainte de postul Sfintei Marii se va face iar curatenie si o renumerotare, calatorii vor avea toate sansele sa circule ca si pina acum,fara informatii precise, pierzindu-si timpul prin statiile de autobuz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS