10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei produse noi pe piata agricola

Trei produse noi pe piata agricola

Intreprinderea de Masini Agricole si Tractoare din Craiova a lansat ieri pe piata trei produse de noutate nationala, concepute in colaborare cu Institutul National de Masini Agricole. Plugul reversibil destinat echiparii tractoarelor de mare putere, agregatul combinat pentru pregatirea patului germinativ, precum si semanatoarea cu distributie pneumatica vor trece in curind in productia de serie. Conducerea MAT SA a anuntat, cu ocazia prezentarii noilor produse, ca, incepind din aceasta toamna, fermierii vor putea sa achizitioneze utilaje agricole de la orice unitate din tara in schimbul produselor agricole obtinute.

Pentru ca lucrul acesta sa devina operabil, patronatul constructorilor de masini si utilaje agricole va infiinta o societate noua, pe actiuni, in care vor fi inclusi si proprietarii de silozuri de cereale din tara.

Ionel Catrinoiu, directorul general al MAT SA, a asigurat fermierii ca toate produsele facute la Craiova au un pret de doua-trei ori mai mic decit cele similare din import. Prin noua metoda de cumparare in schimbul produselor agricole, se spera lansarea vinzarilor pe piata interna, vinzari care in acest an vor fi mult mai mici decit exportul. Ordinul 97/2001, prin care s-au putut cumpara masini agricole cu subventie de la stat, a crescut in mod fals vinzarile unitatilor producatoare deoarece statul nu si-a onorat nici pina acum datoria catre MAT SA Craiova, care mai are de recuperat peste 20 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS