13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Kestii lumesti

Un locuitor din California a facut o plingere catre autoritatile locale, intrucit pe strada pe care locuieste se afla un copac in forma de penis. Politia a fost chemata la locul cu pricina pentru a vedea copacul cu forme misterioase. Ofiterul de politie a declarat ca este foarte surprins de plingerea pe care barbatul a facut-o, intrucit misteriosul arbore se afla acolo de 15 ani, si nimeni nu s-a aratat vreodata indignat de acest lucru. Alti vecini au declarat ca, desi nu sint de acord cu infatisarea copacului, ei s-au obisnuit cu acest aspect al sau de-a lungul anilor. Autoritatile locale au declarat ca nu pot interveni in aceasta problema si ca fiecare are liberatea de a interpreta forma copacului asa cum doreste.

Vracii din Ecuador au fost chemati cu mic, cu mare, sa indeparteze blestemul care se credea ca planeaza asupra unui club de fotbal din cauza suporterilor, renumiti ca ucigasi de ciini. Fanii echipei Manta FC au obiceiul ca, inaintea fiecarui meci disputat pe teren propriu, sa omoare un ciine, iar in cazul in care echipa lor pierde, sa arunce cadavrul animalului pe teren. Ei cred ca, prin aceasta practica, contribuie la succesul echipei lor, intrucit uciderea ciinilor degaja o energie negativa care afecteaza jucatorii echipei adverse. Oficialitatile clubului cred, dimpotriva, ca aceste practici pagine, incepute in urma cu zece ani, au adus un blestem asupra jucatorilor, care, de atunci, nu au mai cistigat nici un meci. Reprezentantii clubului de fotbal au decis sa interzica acest ritual, apelind la vraci pentru o ceremonie de sfintire a stadionului.

O profesoara de aerobic de 108 kilograme are dreptul sa predea in specialitatea sa, sustine o comisie administrativa din San Francisco, dupa ce un lant de sali de gimnastica a refuzat sa angajeze o astfel de sportiva. Jennifer Portnick are 38 de ani, 1,73 m, 108 kilograme si a reusit sa convinga in cele din urma lantul de sali de gimnastica Jazzercise din San Diego ca un instructor de aerobic poate fi gras, dar in plina forma. Ea a depus in 2001 o plingere la o comisie de aparare a drepturilor omului din San Francisco pentru ca societatea refuzase sa o angajeze. Cazul exemplifica din plin „teama oamenilor de ceea ce semnifica obezitatea“, a comentat un purtator de cuvint al comisiei. Jazzercise refuzase sa o angajeze pe Jennifer pe postul de instructor de aerobic din cauza imaginii sale si pentru ca ea nu parea „destul de in forma“. Profesoara a explicat ca infatisarea ei este mai apropiata de media femeilor americane decit de cea a profesoarelor de aerobic, dar ca modul sau de viata sanatos o califica pentru sustinerea unor astfel de cursuri. Dupa o mobilizare in favoarea lui Jennifer si amenintarea cu boicotarea salilor de gimnastica, Jazzercise a decis luni sa renunte la criteriul „infatisarii convenabile“ din lista de calitati necesare unui angajat. Dupa cum au precizat reprezentantii companiei, candidatii vor fi apreciati in viitor dupa rezistenta fizica, capacitatile de dansator si pregatirea in domeniu. Jazzercise are 5.300 de francize in 38 de tari. Jennifer este pasionata de aerobic de 15 ani. Afacerea Portnick este prima de acest gen din San Francisco dupa adoptarea in mai 2000 a legii numite „Mic si gras“, si care interzice orice discriminare bazata pe inaltime, greutate sau aparenta fizica. Legi similare mai exista si in alte parti ale Statelor Unite, de exemplu in Seattle si Washington, ca si in statul Michigan. Jennifer a precizat ca nu are intentia sa se angajeze la Jazzercise, mai ales ca toata aceasta poveste i-a adus, pe linga notorietate, o afluenta considerabila de elevi la orele pe care le sustine la o companie concurenta.

Suporterii huligani ai fotbalului din Spania ar putea fi fortati ca, pe viitor, sa priveasca meciurile la televizorul din sediul politiei. Aceasta masura a fost luata pentru a preveni astfel scandalurile precum cel care a tulburat finalul sezonului de fotbal de anul acesta. In cadrul semifinalelor dintre echipele Real Madrid si Barcelona, ziaristii au fost atacati grav de suporterii celor doua echipe, de asemenea, existind si confruntari urite intre suporteri si jucatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS