Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Sistem de urmarit copiii prin satelit

O companie americana a pus la punct un dispozitiv care le permite parintilor grijulii sa-si monitorizeze copiii prin satelit, informeaza Ananova. Sistemul numit Global Positioning Locator este o bratara ce se adapteaza dimensiunilor bratului copilului. Ea arata pozitia exacta a purtatorului si transmite totul unei baze de date centrale, prin intermediul unei conexiuni cu un telefon mobil. Rezultatul este disponibil permanent pe site-ul securizat Wherify. Sistemul poate alcatui harta zonei in care se afla purtatorul (localizat la distanta de citiva metri) si ofera numele celor mai apropiate strazi. El poate fi setat sa anunte parintii de locul in care se afla copilul in diferite momente ale zilei. Compania Wherify intentioneaza sa lanseze acest produs pina la sfirsitul verii si lucreaza deja la un dispozitiv asemanator pentru adulti.

Russell Crowe vrea sa slabeasca

Russell Crowe a angajat un preparator fizic pentru a-l ajuta sa reintre in forma, transmite Ananova. Vedeta australiana l-a angajat pe expertul in arte martiale Lourene Bevarrt, care a aparut in versiunea australiana a emisiunii „Gladiatorii“, pentru a-l sprijini in efortul de a reveni la o forma fizica buna pentru filmul „Far Side Of the World“. Russell Crowe joaca in acest film rolul unui capitan de vas. El a renuntat la alcool, merge pe jos kilometri intregi si a angajat si un dietetician pentru a-i supraveghea alimentatia. Actorul s-a ingrasat foarte mult in ultimul an, mai ales in timpul filmarilor la „A Beautiful Mind“, unde a intrepretat rolul matematicianului John Nash, suferind de schizofrenie si laureat al premiului Nobel. Acest film i-a adus o nominalizare la Oscar. Crowe vrea sa piarda din greutate pina la mijlocul lunii viitoare, cind incep filmarile, in Mexic, la „Far Side of the World“.

Culorile ajuta memoria

Imaginile colorate sint retinute mai usor in memorie decit cele alb-negru, se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii americani, citati de Ananova. Potrivit acestui studiu, culorile sint cele care ajuta in procesul de memorare si de depozitare a imaginilor, ca si de reamintire. Psihologii considera ca toate celulele nervoase au evoluat in acest fel pentru a se folosi cit mai bine de culorile naturale din mediul inconjurator. Se pare ca sistemul uman de memorare este „acordat“ in functie de culori, fenomen care a aparut de-a lungul scarii evolutiei, ca adaptare la stuctura culorii in mediu. Daca stimulii sint prea ciudati, atunci sistemul nu functioneaza sau elimina elementele care ies din context, considerindu-le neimportante, au explicat cercetatorii.

„Spider-Man“ – 64 de greseli

Marele succes de casa al saptaminii trecute in Statele Unite, „Spider-Man“, contine mai multe greseli de continuitate decit orice alt film, afirma un site specializat in contorizarea erorilor de scenariu si de realizare. Potrivit specialistilor, „Spider-Man“ contine 64 de erori de continuitate si de alta natura, intrind astfel in Top 20, alcatuit de site. Administratorul site-ului, Jon Sandys, estimeaza ca numarul mare de greseli descoperite intr-un timp atit de scurt – premiera filmului a avut loc in acest week-end – demonstreaza si popularitatea filmului. Printre erori se numara o lustra sparta care in seceventa urmatoare este perfect functioneala si neatinsa si costumul de paianjen al eroului principal alternind intre murdar si curat de-a lungul unei scene de actiune. Potrivit clasamentului site-ului, care primeste date de la internauti, filmul cu cele mai multe greseli este „Matrix“, cu 146 de erori. „Spider-Man“ ocupa deja locul 14. Filmul cel mai recent intrat in Top 20 al greselilor este „Lord of the Rings“, cu 111 erori, pe locul trei. „Titanic“ ocupa locul 2, cu 136 de greseli.

Exit mobile version