Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Cozonac, friptura si oua rosii in meniul bolnavilor de la Spitalul Clinic nr.1 Craiova

Bolnavii de la Spitalul Clinic nr.1 Craiova au avut parte de o masa de Pasti sanatoasa, de la care nu au lipsit bucatele traditionale. Prin grija conducerii unitatii sanitare, bolnavii s-au bucurat si anul acesta de un meniu special cu friptura, cozonac si oua rosii. Cadrele medicale au spus ca mincarea le-a placut pacientilor, cu atit mai mult cu cit a fost prima masa adevarata dupa o saptamina de post.

(S.T.)

Zi de Pasti agitata pentru Ambulanta Slatina

Aproximativ o suta de solicitari s-au inregistrat in ziua de Pasti la dispeceratul Serviciului de Ambulanta Slatina. Ca in fiecare an, cele mai multe probleme au aparut din cauza excesului de alimente. Cadrele medicale a trebuit sa intervina si in citeva situatii de accidente vasculare, la care s-au adaugat cazurile de agitatii psihomotorii.

(M.M.)

Trei baieti si o fata – nascuti de Pasti in Severin

Patru copii au fost nascuti la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin, in primele doua zile ale Pastelui, dintre care trei au fost baieti. Nu au fost probleme in urma nasterilor, o singura mamica avind nevoie de efectuarea unei cezariene. Fetita nou-nascuta este acum sub atenta supraveghere a cadrelor medicale.

(F.L.)

O familie a ramas fara acoperis

Pompierii militari din Strehaia au intervenit cu doua autospeciale, in prima zi de Pasti, in satul Petrea, comuna Bicles – Mehedinti, la un incendiu izbucnit la gospodaria familiei Constantin Ghiorgosu. Ei au reusit localizarea si stingerea incendiului, dar au ars mobilierul si acoperisul. Focul a izbucnit din cauza unei flacari deschise de la cuptorul proprietarului locuintei.

(F.L.)

Pastele in familie

Intreaga conducere a judetului Mehedinti a petrecut Pastele in familie. In timp ce prefectul Dan Trancota a fost in localitatea Greci, presedintele Consiliului Judetean, Constantin Sirbulescu, a sarbatorit Pastele in familie, in localitatea de bastina-Butoiesti. „De 40 de ani petrec Pastele cu familia, in comuna natala. Asa ma simt cel mai bine, in mijlocul celor apropiati“, a declarat Constantin Sirbulescu.

(D.L.)

Liberalii mehedinteni, mai darnici

Organizatia Judeteana de Femei a Partidului National Liberal-filiala Mehedinti a donat, cu sprijinul senatorului Ion Sirbulescu si al biroului permanent, ajutoare pentru 20 de familii din Mehedinti, care au sase sau mai multi copii. De Sfintele Sarbatori ale Pastelui, aceste familii au avut pe masa produse alimentare in valoare de 300.000 de lei.

(D.L.)

De sarbatori, gorjenii au mincat putin

Medicii Sectiei gastro-enterologie a Spitalului Judetean Gorj, care au fost de serviciu in prima si a doua zi de Pasti au avut parte de o garda linistita. Spre deosebire de anii precedenti, gorjenii nu au facut excese alimentare sau bahice. In prima zi de Pasti, medicii au avut un singur caz de intoxicatie cu alcool la un tinar, de 22 de ani, din Tirgu Jiu. „Au fost zile linistite. Probabil ca oamenii au fost mai cumpatati in acest an, dar nu excludem nici varianta ca asemenea cazuri sa inceapa sa apara in perioada urmatoare, dupa ce vor trece citeva zile cu mese imbelsugate“, a spus doctorul Eftimie Predescu. La Sectia gastro-enterologie au mai sosit duminica doi barbati din Rovinari care au baut accidental substante necunoscute. Ambulanta a intervenit in prima zi de Pasti de 40 de ori, dar nici unul dintre cazuri nu a avut legatura cu consumul excesiv de mincare sau de bauturi alcoolice.

(C.C.)

Exit mobile version