14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate16 severineni au fost internati cu toxiinfectie alimentara

16 severineni au fost internati cu toxiinfectie alimentara

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) si reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Mehedinti au luat masura inchiderii unitatii de patiserie „Independent Bancila Mircea Constantin“, urmind ca, in functie de rezultatele analizelor efectuate la probele prelevate, sa fie dispuse sanctiunile corespunzatoare.

In perioada 25-28 aprilie, 18 persoane s-au prezentat la Sectia de boli contagioase din Drobeta Turnu Severin, din care 16 aveau toxiinfectie alimentara, manifestata prin greturi, dureri abdominale, varsaturi, colici abdominale, febra, frisoane, scaune diareice, ca urmare a consumului de eclere de la „Independent Bancila Mircea Constantin“, de pe strada Crisan din Drobeta Turnu Severin. Trei persoane au virsta cuprinsa intre trei si 11 ani, noua persoane au intre 20 si 34 de ani si patru persoane au intre 40 si 46 de ani. Pina in 28 aprilie, Laboratorul spitalului judetean nu a eliberat decit un singur buletin de analiza, pentru bolnavul Dop Mihai, internat in 25 aprilie, la care examenul de coprocultura a pus in evidenta prezenta salmonelei, infestarea fiind produsa de la un grup de oua. „Pe 26 aprilie, OJPC Mehedinti a primit o sesizare telefonica, de la o persoana care a dorit sa-si pastreze anonimatul, in care era precizat faptul ca la spital este internat un copil care prezinta toxiinfectie alimentara, dupa ce consumase un ecler de la cofetaria respectiva. In urma acestei sesizari, inspectorii OJPC s-au deplasat la unitatea reclamata, unde s-a constatat ca aceasta este inchisa. Cu toate acestea, inspectorii au intrat in unitate, unde au constatat ca angajatii firmei efectuau reparatii si curatenie“, a declarat Alin Nistoran, inspectorul-sef al OJPC Mehedinti. Au fost gasite si retrase de la comercializare 70 de strudele cu mere, zece cornuri cu gem si 27 de cornuri cu ciocolata, depozitate intr-o lada frigorifica.

„Pina nu avem rezultatele, nu putem lua masuri…“

Inspectorii OJPC Mehedinti si reprezentantii Directiei de Sanatate Publica nu au gasit in unitate eclere. Au fost prelevate probe din materiile prime folosite de aceasta patiserie: oua, faina, zahar si ciocolata. In prezent se efectueaza analize de laborator, urmind ca, in urmatoarele zile, rezultatele sa fie cunoscute. „Pina nu avem rezultatele, nu putem lua masuri, dar acestea vor fi foarte drastice. Unitatea a fost inchisa imediat, pentru a preintimpina orice alte evenimente“, a mai spus Alin Nistoran. Potrivit dr. Cornelia Ianculescu, sefa Compartimentului Igiena Alimentatie, pina in prezent s-au confirmat doua cazuri cu salmonela grupa DO si au fost depistati cinci suspecti. Acesta este cel de-al doilea caz de o asemenea amploare din Drobeta Turnu Severin dupa ce, in luna octombrie a anului trecut, doua persoane au fost intoxicate cu mercur dupa ce au consumat eclere de la o cofetarie din municipiu. In acel caz, OJPC Mehedinti a luat masura inchiderii unitatii si sanctionarea administratorului cu 100 de milioane de lei, iar Directia de Sanatate Publica a aplicat o amenda contraventionala de zece milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS