Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Bodyguard injunghiat de un necunoscut

Un tinar de 27 de ani a fost atacat ieri-dimineata, in cartierul craiovean Calea Bucuresti, de un grup de cinci tineri. Mircea Nicolae lucreaza ca bodyguard la o discoteca din Craiova. Dupa terminarea programului, suferind de insomnie, tinarul s-a decis sa faca o plimbare nocturna pe strazile pustii, in apropiere de casa. La ora 4.20, in gangul de la Rotonda, el a fost acostat de cinci tineri necunoscuti, care i-au cerut o tigara. Mircea isi aduce aminte ca le-a spus ca nu are, deoarece nu fumeaza. In secunda urmatoare a fost injunghiat prin surprindere in zona ombilicala. Dupa comiterea faptei, agresorii au fugit, iar el a reusit sa ajunga singur acasa. Mircea Nicolae a fost transportat apoi de urgenta la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova, unde a fost operat imediat. In prezent este la Sectia terapie intensiva. Surse din politia locala au precizat ca a fost intocmita o comisie de cercetare a cazului, care se incadreaza la tentativa de omor cu autor neidentificat.

(M.N.)

O Dacie a smuls din radacini un salcim

Un accident destul de neobisnuit a avut loc simbata seara pe bulevardul Mures, din Craiova. Autoturismul cu numarul de inmatriculare DJ-03-BTF se indrepta spre centrul orasului si la un moment dat a parasit carosabilul, izbind in plin un salcim cu diametrul de aproximativ 40 de centimetri. Impactul a fost atit de violent incit copacul a fost smuls din radacini si mutat patru-cinci metri linga urmatorul salcim. Din cauza reculului, Dacia a sarit in spate aproape un metru. Localnicii spun ca totul s-a petrecut in jurul orei 21.10, cind au iesit cu totii in strada sa vada de unde vin zgomotele infernale. Martorii au spus ca soferul a coborit, s-a uitat la masina, dupa care a inchis-o si a plecat fara sa fi dat semne ca este lovit. A doua zi, politistii craioveni nu stiau nimic despre acest accident. Conducatorul auto a parasit locul accidentului fara sa anunte serviciul politiei rutiere.

(F.T.)

Autoturisme avariate

Doua accidente de circulatie s-au produs ieri-dimineata pe raza localitatii Simian – Mehedinti. Cracea Julieta Georgeta, de 28 de ani, din Vinju Mare, in timp ce conducea autoturismul Dacia Nova cu numarul de inmatriculare CS-04-DHG, pe DN 6, in zona Dealului Balota, nu a adaptat viteza de deplasare, a derapat si s-a izbit de parapetul lateral, avariind grav autoturismul care apartinea SC DANCAR SERV. Cel de-al doilea accident s-a produs la iesirea din localitate, in jurul orei 9.30. Florin Rusu, de 50 de ani, din Hateg, in timp ce conducea un autoturism Mercedes, nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism, inmatriculat in Dolj, condus regulamentar de Dobre Iulian din Craiova. „Lui Rusu Florin i-a fost retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii, si a fost sanctionat contraventional cu 700.000 de lei“, a declarat plt. Vatau Jenica de la Politia Simian.

(F.L.)

Singur contra patru

Un tinar din municipiul Slatina care s-a opus incercarii a patru persoane de a-i viola verisoara a fost batut mar ieri-dimineata. Gheorghe Noale, de 33 de ani, a fost atacat de patru indivizi necunoscuti cind se indrepta spre casa impreuna cu verisoara lui, in jurul orei 4.00, de la o discoteca din comuna Brebeni – Olt. Gheorghe Noale a facut tot ce a putut pentru a-i impiedica pe cei patru sa-i violeze verisoara. Nobilul gest i-a provocat numeroase rani, dar a reusit sa-i dea suficient timp verisoarei lui sa fuga intr-o gospodarie din preajma. Atacatorii au fugit atunci cind si-au dat seama ca fata disparuse. Ajutat de un prieten, Noale a ajuns la ora 10.15 la Spitalul Judetean din Slatina avind mai multe taieturi provocate de un obiect contondent ascutit (cel mai probabil un briceag). Gheorghe Noale a primit ajutorul medical de urgenta. Medicul de garda de la Sectia urgente-chirurgie, dr. Vasile Stefan, a dispus internarea sa imediata cu diagnosticul traumatism facial acut deschis, plaga contuza penetranta in regiunea mentomiera dreapta, fractura posttraumatica de rang mandibular drept. Gheorghe Noale va sta in spital citeva saptamini.

(M.M.)

Discotecile din Dabuleni au fost „vizitate“ de mascati

Cele trei discoteci ale comunei Dabuleni au fost verificate „la singe“ de forte largite de politisti in noaptea 26 spre 27 aprilie. Lucratorii Serviciului de ordine publica, cei ai politiei judiciare, mascati ai Departamentului de Interventie Rapida, jandarmi, comisari ai Garzii Financiare si inspectori OJPC au descins vineri noapte la Dabuleni pentru o razie de anvergura. Muzica din discoteci a fost oprita, tinerii – legitimati, iar DJ-ii luati la intrebari privind drepturile de autor ale pieselor muzicale folosite. Aproape 50 de persoane au fost duse la sediul politiei pentru ca nu avea nici un fel de acte de identitate, iar 17 minori care nu aveau ce cauta in asemenea localuri au fost incredintati familiilor. Echipele de control au confiscat peste 200 de CD-uri de muzica, amenzile date pentru nerespectarea legii ridicindu-se la citeva zeci de milioane de lei. Nu au scapat controlului nici soferii care s-au aventurat prin zona, patru dintre ei raminind fara permise pentru nerespectarea codului rutier. Politistii au descoperit printre cei verificati si patru indivizi care erau in libertate, desi fusesera condamnati la inchisoare, cu citva timp in urma, pentru diverse infractiuni.

(R.G.)

Exit mobile version