13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Medicina naturista

Cataplasma cu ceapa, buna pentru calmarea durerilor de urechi

Senzatia dureroasa in zona urechilor apare, in general, din cauza curentului si a vintului rece, dar poate fi provocata si de otita. Printre remediile simple si eficiente recomandate de naturisti se numara si cataplasma cu ceapa. Aceasta leguma, bogata in uleiuri eterice, este un leac foarte bun si are efecte analgezice recunoscute. Ceapa trebuie tocata marunt, pusa intr-o batista si legata ca un saculet. Cind incepe sa iasa zeama, saculetul trebuie tinut citeva minute pe urechea bolnava. Dupa citeva cure, durerea va disparea.

„Plasture“ cu mustar pentru dureri reumatice

Reumatismul este o boala inflamatorie, degenerativa si dureroasa, care afecteaza cel mai adesea articulatiile. Simptomele caracteristice sint intepenirea acestora, dureri la miscare, deformarea cartilajelor la miini si noduri dureroase la incheieturi. Una dintre retetele naturiste recomandate de specialisti pentru a scapa de aceste dureri este „plasturele“ cu mustar. Acesta se prepara astfel: trei linguri de boabe de mustar macinat sint amestecate cu apa rece, pina cind se obtine un piure mai gros. Se unge un tifon cu un strat din acest piure si se aplica pe locul dureros. Cind senzatia de arsura se face simtita, locul trebuie clatit cu apa calda.

Scapati de amigdalita cu miere si otet de mere

Inflamarea amigdalelor, o afectiune provocata de bacterii, in special de streptococi, apare frecvent atit la persoanele adulte, cit si la copii. Boala este insotita de simptome precum febra, frisoane si dureri ale membrelor. Specialistii in medicina naturista recomanda pentru tratarea amigdalitei cite o lingurita cu miere, de citeva ori de-a lungul unei zile, sau o gargara cu un sirop preparat din miere si putin otet, amestec diluat intr-un pahar cu apa calduta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS