13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Stiri diverse

Accident mortal la Melinesti

O fetita de 13 ani din comuna Melinesti – Dolj si-a pierdut viata in urma unui accident de circulatie. Pe 25 aprilie, Mihaela Scarlatescu s-a angajat in traversarea strazii fara sa se asigure, fiind surprinsa de autoturismul cu numarul de inmatriculare DJ-04-XFI, al carei sofer n-a mai putut evita impactul. Pentru a nu se mai intimpla astfel de evenimente triste, politistii le recomanda parintilor sa acorde o mai mare atentie educarii copiilor in sensul respectarii regulilor de circulatie.

(A.D.)

Rapidul de Bucuresti a ucis un copil

Un baietel de opt ani din comuna Cernele – Dolj a decedat ieri in urma unui accident feroviar. Micutul Ionut-Gelu Mosor locuia in satul Izvoru Rece al comunei Cernele, in apropierea liniei ferate. Ieri, pe la prinz, copilul a incercat sa traverseze linia ferata fara sa se asigure. De dupa curba a aparut insa in mare viteza Rapidul 692, care circula pe ruta Bucuresti-Timisoara. Ionut s-a speriat de trenul care se apropia cu mare viteza si nu a stiut ce sa mai faca. A dat sa se intoarca, apoi s-a razgindit si s-a intors din nou pe calea ferata. Hipnotizat parca de monstrul amenintator de metal, a ramas impietrit intre sine. Mecanicul de locomotiva nu l-a putut observa inainte decit cind a iesit din curba, cind era prea tirziu. Rapidul l-a lovit in plin pe micut, aruncindu-l la citeva zeci de metri distanta. Practic zdrobit, Ionut-Gelu Mosor a murit inainte de a atinge solul. Sesizat de mecanicul trenului, impiegatul de miscare din statia CF Cernele a anuntat Politia TF, care a demarat imediat o ancheta pentru a stabili imprejurarile producerii accidentului. „Cazul nu prezinta suspiciuni, singurul vinovat fiind copilul, care nu s-a asigurat inainte de a traversa linia ferata“, a precizat mr. Virgil Ciobanu, seful Serviciului Politie Transporturi Dolj.

(A.D.)

Credite de 22 de miliarde de lei pentru idei de afaceri

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj va acorda in acest an credite de 22 de miliarde de lei pentru demararea unor afaceri. Una dintre conditiile pe care intreprinzatorii trebuie sa o indeplineasca este sa angajeze jumatate din forta de munca din rindul somerilor, pentru fiecare loc de munca urmind sa primeasca o subventie de 75 de milioane de lei. „Nu exista un plafon de creditare, singura conditie este ca ideea de afacere sa fie viabila. Intreprinzatorul trebuie sa faca un proiect de afacere in alcatuirea caruia poate primi consiliere de specialitate“, a precizat Claudiu Bocean, purtatorul de cuvint al AJOFM Gorj. Creditele se vor derula prin BCR, cu o dobinda subventionata de 17,5%. Perioada de rambursare este cuprinsa intre unu si trei ani. Anul trecut, AJOFM Gorj a primit pe baza aceluiasi program 18 miliarde de lei, din care a acordat doar 13 miliarde din lipsa de proiecte viabile.

(C.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS