12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO jumatate de milion pentru a avea o casa frumoasa

O jumatate de milion pentru a avea o casa frumoasa

Crestinii de pretutindeni intimpina Sfintele Sarbatori de Pasti, potrivit traditiei, cu casa curata, in semn de bunastare si primenire a sufletului. Pentru aceasta, orice gospodina se asigura de cele necesare curatarii gresiei, parchetului, covoarelor, geamurilor si perdelelor. Un raid efectuat prin magazinele de specialitate te face sa ajungi la concluzia ca o curatenie de Pasti te curata si de bani, asta pentru ca toate substantele chimice si solutiile speciale au preturi mai mult decit piperate. Chiar si pompoasele pachete promotionale, menite sa atraga atentia cumparatorilor, sint o mare pacaleala. Probabil doar ambalajele si etichetele cu insemnele Sfintelor Sarbatori sint gratuite, pentru ca restul produselor ajung la valoarea celor aflate pe rafturi. Mai mult decit atit, unele pachete pot contine produse cu termenele de valabilitate expirate, deoarece buticarii scot la vinzare aceste chilipiruri la preturi de nimic doar de sarbatori.

Preturi pentru toate gusturile

Si in marile magazine, preturile sint destul de mari. Pentru un produs chimic de curatat parchetul sau lemnul, cumparatorul este nevoit sa scoata din buzunar intre 15.000 si 60.000 de lei, in functie de calitatea, cantitatea si de producatorul substantei. Solutiile chimice pentru curatat gresia si calcarul (piatra) variaza intre 40.000 si 80.000 de lei, iar dezinfectantele se incadreaza intre 14.000 si 30.000 de lei. Pentru covoare, exista in prezent pe piata peste sapte sau opt solutii de curatat. Cele romanesti depasesc cu putin 20.000 de lei, dar cele italienesti sau nemtesti ajung pina la 80.000 de lei sau chiar 90.000 de lei. Severinenii au renuntat la traditionalul pulverizator care continea solutie de curatat geamuri. In topul preferintelor se inscrie acum spuma, despre care se spune ca elimina orice pata de murdarie. Pentru a intra in posesia unui asemenea produs, cei interesati trebuie sa scoata din buzunar intre 30.000 si 40.000 de lei.

Detergentii de buna calitate au preturi colosale. De preferat sint pachetele mari, care depasesc greutatea de trei kilograme, asta pentru ca sint mai convenabile ca pret. Cu cit pachetul este mai mare, cu atit pretul este mai acceptabil. Si totusi, o investitie de acest gen poate fi facuta doar atunci cind iti permite bugetul deoarece trebuie sa scoti mai mult de o suta de mii de lei din buzunar. Facind un calcul sumar al produselor absolut necesare pentru efectuarea unei curatenii generale, rezulta ca sint necesare pentru curatenia de Pasti cel putin 500.000 de lei pentru un apartament cu trei camere si asta fara sa fie cumparate numai produse de marca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS