Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Creieru’ ramine dupa gratii

Viorel Nicolae, zis Creieru’, ramine in arest pina la incheierea mandatului de 30 de zile, emis luni, 8 aprilie. In cadrul sedintei publice de miercuri, completul nr. 52 al Judecatoriei Craiova a respins cererea de revocare a arestarii preventive, formulata de numitul Viorel Nicolae. Reamintim ca fostul asociat si administrator la SC HOLLAND KEMPS REEDFLEX INTERNATIONAL SNC a fost arestat pentru acuzatia de bancruta frauduloasa, fals intelectual si evaziune fiscala. Acelasi complet de judecata nr. 52 – judecator Aurora Samil, procuror Narcisa Craciunescu, grefier Paun – a respins si cererile de revocare a arestarii preventive in dosarele Vaduva George Alexandru si Boceanu Bogdan, acuzati de inselaciune si asociere in vederea comiterii infractiunii de inselaciune.

(S.S.)

Falsii agenti continua sa-i insele pe severineni

Cei trei barbati, care se prezinta, cu ecusoane false, drept reprezentanti ai firmei MALL din Bucuresti, oferind cetatenilor din Drobeta Turnu Severin diferite produse, contra unor sume de bani, nu au fost inca depistati de politisti. Ei invoca totodata si posibilitatea unui cistig la tombola, dar numai cu conditia de a plati anticipat 98 de dolari. Mai multi severineni au reclamat la politie ca au fost inselati in acest mod. Daniela Paulescu din Drobeta Turnu Severin a fost inselata de curind. In dupa-amiaza de 8 aprilie, trei indivizi au sunat la usa locuintei acesteia, din cartierul Schela. Ei s-au prezentat ca fiind din partea unei firme bucurestene si i-au oferit Danielei Paulescu un cadou, solicitindu-i in schimb sa completeze un talon in vederea participarii la o tombola care va fi organizata cu ocazia deschiderii unui magazin al firmei, in Drobeta Turnu Severin. Vazind ca femeia nu avea suma necesara pentru a participa la tombola, cei trei barbati nu au plecat din locuinta acesteia pina cind nu au obtinut un milion de lei. Dupa ce indivizii au plecat, Daniela Paulescu a anuntat politia, fiind sigura ca a fost pacalita. Potrivit femeii, unul dintre cei trei are 1,75 m, este tuns scurt, brunet, este incaltat in adidasi de culoare rosu cu negru si este imbracat intr-o scurta de piele. Ceilalti doi sint blonzi si seamana intre ei. Toti sint tineri, avid virste cuprinse intre 25 si 30 de ani. Politistii fac apel la populatie, ca in cazul in care cei trei barbati sint intilniti, sa sune imediat la 955 sau 052.315.943.

(D.L.)

O batrina din Melinesti a murit in conditii suspecte

Ilinca Sandu, de 76 de ani, din comuna doljeana Melinesti, a fost internata de urgenta joi seara, in Sectia terapie intensiva a Spitalului Clinic nr.1 din Craiova. Cadrele medicale au declarat ca femeia se afla in stare de soc hemoragic si „prezenta o ruptura mare a pectoralului drept“. Dupa citeva ore a decedat fara ca medicii sa poate face ceva pentru a o salva. Cazul a fost considerat de competenta medicilor legisti, motiv pentru care familiei i-a fost refuzata solicitarea de a lua acasa corpul decedatei. Fiul Ilincai Sandu a sustinut insa ca mama lui a fost victima unui accident nefericit si a incercat sa ii convinga de acest lucru si pe medici, carora le-a spus ca femeia a suferit o intindere musculara in momentul in care s-a repezit sa goneasca gistele din ograda, cu un bat. Dr. Cornel Mercut, directorul adjunct al Spitalului Clinic nr.1, spune ca varianta prezentata de fiul victimei pare destul de neverosimila, motiv pentru care cadavrul nu va putea fi ridicat de la morga decit daca medicii legisti vor considera ca nu este necesara efectuarea necropsiei.

(S.T.)

Amenzi de 947 de milioane de lei aplicate de Garda Financiara Mehedinti

Inspectorii Garzii Financiare Mehedinti au aplicat, in aceasta saptamina, amenzi in valoare de 947 de milioane de lei, din care s-au incasat operativ 127 milioane de lei. S-au dispus confiscari in valoare de 66 de milioane de lei, in cazul produselor pentru care nu existau autorizatii de comercializare. In acelasi interval au fost verificate si 66 de autovehicule care au tranzitat judetul Mehedinti. Comisarii au controlat si modul in care sint comercializate produsele din carne si cele de panificatie.

(F.L.)

4.000 de pachete cu tigari de contrabanda, in portbagajul unui severinean

Politistii mehedinteni au reusit sa-l depisteze, dupa mai multe zile de pinda, pe Dorin Beregaru, care transporta in autoturismul propriu 4.000 de pachete de tigari fara timbru, in valoare de peste 170 de milioane de lei. El aducea tigarile de la Timisoara, dar a fost oprit la un filtru al Politiei Orsova. In acelasi caz este cercetat si Narcis Roman, din Drobeta Turnu Severin, la care politistii au gasit, in urma cu aproximativ o saptamina, peste 1.900 de pachete de tigari fara timbru. Cercetarile sint continuate de politistii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Economico-Financiare al IJP Mehedinti.

(D.L.)

Exit mobile version