13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInghesuiala pentru un serviciu

Inghesuiala pentru un serviciu

Aproximativ 1.000 de persoane, majoritatea barbati, au luat cu asalt, ieri cea de-a doua editie a Bursei Locurilor de Munca, desfasurata la Slatina in acest an. Organizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) si Camera de Comert si Industrie Olt, tirgul de joburi de la Slatina a urmat parca traiectoria editiei precedente, din 8 martie. Dorinta numerosilor vizitatori de a-si gasi un loc de munca s-a lovit inca o data de indiferenta agentilor economici (caci altfel nu se poate numi comportamentul lor). Din cei peste 250 de agenti economici contactati in judet inainte de desfasurarea bursei, doar un sfert din ei s-au prezentat in cele din urma. Cea mai slaba prezenta a firmelor s-a inregistrat la bursa de la Corabia, unde au venit doar sapte. Organizatorii a trebuit sa suplineasca lipsa firmelor tot prin personalul propriu, ca si la editiile anterioare. Directoarea AJOFM Olt, Maria Puscas, a declarat ca nu intelege comportamentul agentilor economici care, desi isi confirmasera prezenta la Bursa, nu au mai venit o mare parte din ei.

Oferta locurilor de munca a fost variata. De la sofer, vinzator sau patiser, si pina la medic stomatolog, economist ori inginer, a fost prezenta toata gama de meserii. Cele mai multe posturi vacante au fost la tirgul de la Slatina, unde cei 45 de agenti economici (dintr-un total de 176 contactati) au oferit locuri de munca in constructii – 100, confectii – 130, comert, industrie, publicitate. Per total au fost vacante 659 de posturi pe judet.

„Venim ca sa nu zicem ca n-am incercat!“

Gheorghe Prioteasa, de 35 de ani, din Slatina, a fost disponibilizat la sfirsitul anului trecut de la o firma de pe platforma industriala slatineana. Fara sa primeasca nici o despagubire ori salarii compensatorii, cu trei copii cu virsta sub cinci ani si o sotie casnica, viata pina in acest moment a reprezentat pentru el cea mai nenorocita experienta traita. Desi venise la tirgul de munca in speranta de a-si gasi in sfirsit o slujba, visurile i s-au spulberat rapid.

Sorin Dragomir, de 23 de ani, si Marin Neamtu, de 21 de ani, nu au reusit nici ei sa aiba prea mare succes la bursa. Meseriile lor, electromecanic si, respectiv, mecanic auto, s-au dovedit a nu se numara printre posturile cele mai cautate de firmele participante. Ei sint convinsi ca singura lor speranta de a reusi in viata este aceea de pleca din tara. La inchiderea manifestarii, in intreg judetul s-a stabilit ca peste 1.600 de persoane s-au aratat interesate de eveniment. Dintre acestea, 908 au fost selectionate in vederea incadrarii, urmind sa se prezinte la interviu in zilele urmatoare. In timpul bursei au reusit sa se angajeze 262 de persoane.

Urmatoarea actiune de acest gen va fi organizata pe 24 mai si va avea un caracter mai aparte. Intitulata simbolic „Bursa locurilor de munca pentru persoanele cu handicap“, ea se va adresa exclusiv persoanelor din aceasta categorie. Spre deosebire de editiile anterioare ale bursei, care au avut loc in patru orase din judet, de data aceasta ea se va desfasura doar la Slatina, la sediul Agentiei Locale a AJOFM Olt, situat pe Aleea Tineretului, nr. 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS