10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn singur om tulbura linistea a 100 de familii

Un singur om tulbura linistea a 100 de familii

Locatarii blocului G1 din cartierul Lapus – Craiova au adresat redactiei noastre o sesizare privind problemele cu care se confrunta de mai multe luni. Ajunsi la fata locului, am aflat care ar fi pricina nemultumirilor si a numeroaselor reclamatii.

In spatele blocului, atelier mestesugaresc

La etajul trei al blocului cu 100 de garsoniere locuieste Constantin Balasa, impreuna cu sotia si copiii. Desi majoritatea celor care stau aici sint oameni de treaba, simpli, coplesiti de griji, care au ajuns, in timp, sa traiasca si sa-si rezolve problemele laolalta, ca intr-o familie, s-a gasit acest „vecin“ care sa tulbure linistea locatarilor.

Motivul principal pentru care oamenii s-au hotarit sa se adreseze redactiei il constituie „tulburarea linistii“ de catre domnul Balasa. El a decis sa ia in stapinire spatiul din spatele blocului, desi toti locatarii au dreptul la o portiune de teren, cit de mica ar fi ea. E adevarat ca omul nu a ocupat tot terenul, dar si l-a ales atit de istet, iar constructia de pe el a fost asa de iscusit pozitionata, ca nimeni altcineva nu mai poate patrunde pe locul unde cindva se mai plantau flori, pomi sau, pur si simplu, se statea la taifas. Asadar, Constantin Balasa si-a construit un garaj, o baraca, unde mestereste noaptea boltari si, pe deasupra, a mai pus si doi ciini sa-i pazeasca „mosia“. „Isi cumpara ciment, piatra o cara cu sacii de la Jiu“, explica un locatar rostul stivei de boltari care opreste trecerea in spatele gradinii. „Vrea sa plece de aici. O sa-si ia loc de casa in Bordei. Pentru vila isi face aici boltarii“. Dar asta nu ar fi cea mai mare problema, chiar daca vecinii s-au saturat sa auda dupa-amiaza, seara sau noaptea (cind Balasa isi termina programul la serviciu) procesul de facere a caramidei. Oful cel mare al vecinilor este „straja“ pe care o fac dulaii, nelasind pe nimeni sa le mai calce proprietatea. „Cade o rufa din balcon si nu avem cum sa mergem sa o luam“, spune F.V., locatar al unei garsoniere de la etajul 1. Apoi, mai e mizeria lasata in urma de ciini. Inainte de noul regim, oamenii isi ingrijeau gradinile, fie ele si din doua-trei razoare de ceapa sau usturoi. Dar acum s-au saturat sa tot curete dupa animale si am lasat in plata Domnului si flori, si zarzavaturi.

„Pentru el, toate femeile sint curve“

„Nu-l intereseaza lumea“, marturiseste I.N., o doamna respectabila, comentind atitudinea domnului Balasa, care a creat atitea discutii de-a lungul anilor. Femeile din bloc, in special, au fost si sint amenintate. „Si-a cam luat avint, se da mare. Pentru el, toate femeile sint curve“, a adaugat I.N.

Intrebat daca acuzele aduse sint sau nu motivate, Constantin Balasa a negat cu inversunare. „Invidia asta… Noi vrem sa ne mutam de aici, de aceea imi si fac boltari. O sa imi fac o vila si plec. Oamenii sint invidiosi ca eu am bani si ei nu. Mizerie nu este, noi maturam in spate. Banuiesc cine a facut reclamatia. O doamna mai plinuta, mai durdulie. S-a suparat ca n-am chemat-o o data la gratar. Eram prieteni“.

„Mi-e frica de barbatul asta. Nici buna ziua nu pot sa-i dau“, incheie I.N. plingerea, reusind astfel sa transmita mesajul tuturor femeilor care locuiesc in blocul G1, cartier Lapus. Aici nu este insa vorba de discriminarea sexului slab, ci de linistea a 100 de familii, zdruncinata de un singur om, doi ciini si o stiva de boltari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS